Cumhurbaşkanı Gül İngiltere ziyaretine başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dört günlük ziyaret için İngiltere'nin başkenti Londra'da. Gül, ziyareti sırasında Kraliçe Elizabeth tarafından kendisine verilecek 2010 Chatham House Ödülü'nü alacak ve İngiltere Başbakanı David Cameron'la temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dört günlük ziyaret için İngiltere'nin başkenti Londra'da. Gül, ziyareti sırasında Kraliçe Elizabeth tarafından kendisine verilecek 2010 Chatham House Ödülü'nü alacak ve İngiltere Başbakanı David Cameron'la temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnissa Gül ile birlikte İngiltere'ye gitti.

Gül, ziyareti sırasında Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House Ödülü'nü Kraliçe Elizabeth'in elinden özel bir törenle alacak. Ayrıca İngiltere Başbakanı David Cameron'u ve Dışişleri Bakanı William Hague'ı da kabul edecek.

4 günlük ziyaret kapsamında Türk toplumu yetkilileriyle de görüşecek olan Gül, Yunus Emre Kültür Merkezi Londra şubesinin de açılışını yapacak.

Oxford Üniversitesi'nde de bir konuşma yapacak olan Gül, İngiliz iş çevrelerine Türkiye'nin yükselen yatırım potansiyeli hakkında bilgi verecek.