1. Kapadokya Taekwando Turnuvası

Nevşehir'de bu yıl ilki gerçekleştirilen, Yakın İller Arası Taekwando Turnuvası sona erdi.Tunuvada Nevşehirli sporcular 4 birincilik, 5 ikincilik ve 11 üçüncülük derecesi elde etti.

1. Kapadokya Taekwando Turnuvası
Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Nevşehir Taekwondo İl Temsilciliği tarafından organize edilen I. Kapadokya Yakın İller Arası Taekwondo Turnuvası hafta sonu Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 14 İlden 27 kulüp ve 300 sporcunun katıldığı turnuvada Nevşehir'den 22 sporcu mücadele etti. Turnuva sonunda Nevşehirli sporcular 4 birincilik, 5 ikincilik ve 11 üçüncülük ile 20 madalya alarak takım halinde turnuvanın birincisi oldu.
Taekwando Nevşehir İl Temsilcisi Recep Işık yaptığı açıklamada, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri turnuvaya olan ilgiden son derece memnun olduklarını kaydetti. Önümüzdeki yıllarda bu turnuvayı uluslar arası düzeyde gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydeden Işık, "Nevşehir'de son yıllarda taekwando sporuna gönül veren gençlerimizin sayısı hızla artıyor. Bunla birlikte çeşitli şampiyonalarda aldığımız derecelerle Nevşehir artık taekwando da adı ön sıralarda yer alan bir il oldu. Bu avantajımızı en iyi şekilde değerlendirerek ilimizde bunla ilgili uluslar arası turnuvalar düzenlemek istiyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Yakın İller Arası Taekwando Turnuvası bizim için iyi bir tecrübe oldu" dedi.