'Türkiye'nin Son Devlet Adamı Bülent Ecevit'

Kayseri Demokratik Sol Parti (DSP), Türkiye'nin eski Başbakanı 'Bülent Ecevit'i Anma Günü' düzenledi.

'Türkiye'nin Son Devlet Adamı Bülent Ecevit'
DSP Kayseri İl Başkanlığı'nda 'Karaoğlan' lakaplı Türkiye'nin eski Başbakanı Bülent Ecevit'i anma günü düzenledi. Anma gününe DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, DSP Meclis Üyesi Av. Metin Ceylan, DSP Kayseri İl Başkanı Memduh Taşkın ve çok sayıda partili katıldı.
Bülent Ecevit'in Türkiye'nin son devlet adamı olduğunu savunan Mert, "Bülent Ecevit, 'ortanın solu' kavramını ortaya attı. Bülent Ecevit, 'ortanın solu' kavramını Türkiye'nin sol denildiğinde tüylerin diken diken olduğu bir dönemde, halkın gelenek ve göreneklerini hamur ederek 'evrensel sol' kavramınıda ortaya attı. Bülent Ecevit'in, inançlara saygılı, laikliğe zeval vermeyecek bir söylemi vardı" diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti'ni başkalarına peşkeş çekenlerin karşısında Bülent Ecevitlerin olduğunu unutmaması gerektiğini DSP Kayseri İl Başkanı Memduh Taşkın, "Demokratik Sol Parti, halk var oldukça var olacaktır. Gücünü halktan alan bir parti, emek var oldukça devam eder. Her birimiz bir Ecevit'iz. Partiyi yaşatmak, Ecevit'i yaşatmak demektir. Güvercin her yerde var olacak" şeklinde konuştu.