Trabzonspor: 0

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Galatasaray maçının ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Galatasaray maçının ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da daha çok savunma güvenliğini ön planda tutmaya çalışırken, hücumda çok etkili pozisyonlar yakalayamadılar.
Bursaspor'un puan kaybetmesiyle liderlik fırsatı yakalayan Trabzonspor, büyük taraftar desteği ile çıktığı rakibi karşısında ilk yarıda hücumda çoğalmayı başaramadı. Ciddi pozisyonlar üretemeyen bordo-mavililer, kalesinde ise pozisyon vermemeye çalıştı.
Konuk takım Galatasaray ise özellikle Elano ile duran toplarda gol pozisyonlarına girmeye çalıştı, ancak bunlarda başarılı olamadı.
1. dakikada Elano'nun sağdan ortasında, Egemen ile kaleci Onur'un anlaşmazlığıyla topu önünde bulan Mustafa Sarp'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur'dan döndü. Dönen topu son anda araya giren Colman, kornere göndermeyi başardı.
4. dakikada Cale'nin soldan ortasında, Umut'un arkaya doğru gönderdiği topu yakın mesafedeki Jaja önünde buldu. Ancak bu futbolcu kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstün auta gönderdi.
7. dakikada Jaja'nın derinlemesine pasında, savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Burak'ın yerden şutunda, top kaleci Ufuk'ta kaldı.
9. dakikada Serkan'ın pasında, ceza alanı sağ çaprazındaki Umut'un şutunda, top kale direğinin az farkla üstünden auta gitti.
14. dakikada Elano'nun kullandığı serbest vuruşta, top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.
21. dakikada Selçuk'un pasında, Jaja'nın uzak mesafeden şutunda, yerden seken topu kaleci Ufuk son anda kornere çelmeyi başardı.
22. dakikada Elano'nun serbest atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Servet'in yere doğru kafa vuruşunda, kaleci Onur topu kontrol etti.
26. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest atışta, ceza alanı içindeki Giray'ın kafa vuruşunda, top kaleci Ufuk'ta kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan
Trabzonspor: Onur, Serkan, Egemen, Giray, Cale, Selçuk, Colman, Engin, Burak, Jaja, Umut
Galatasaray: Ufuk, Sabri, Neill, Servet, İnsua, Ayhan, Cana, Elano, Mustafa Sarp, Misimoviç, Pino
Sarı kartlar: Dk. 34 Giray (Trabzonspor), Dk. 43 Elano (Galatasaray)

07.11.2010 20:05:49