Acil Afet Durum Müdürlüğü 'Acil'lik

Erzurum'da bu yıl kurulan Başbakanlığa bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yardıma muhtaç durumda olduğu ortaya çıktı.

İl Genel Meclisinin Başkan İhsan Özdemir yönetimindeki bütçe görüşmeleri toplantısında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.
"Yırtık büyük, yama küçük" diyen Aktürk, özel idareden yıl sonuna kadar 36 bin lira yardım talebinde bulundu. Aktürk, "Çok büyük bir iş yükü kuruma yüklendi. Bilgisayara ihtiyaç var, 2 adet arazi vitesli araç, normal otomobile ihtiyacımız var" dedi.
Sivil Savunma Müdürlüğünün yapılan değişiklikle Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne dönüştürüldüğünü anlatan Aktürk, özel idare'den yıl sonuna kadar hizmetlerin yürütülmesi için 36 bin lira yardım istedi. Aktürk, "Kamu kuruluşu olarak yürütmemiz gereken bir acil bir hizmet var. Hizmet sunmak için yazılım programlarına ihtiyaç duyuluyor. Personel verildi, evraklar geldi. Çok büyük bir iş yükü kuruma yüklendi. Yırtık büyük, yama küçük. Bilgisayara, 2 adet arazi vitesli otoya ve normal otomobile ihtiyacımız var" diye konuştu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk'ü dinleyen meclis üyeleri, Erzurum ve ilçelerde yapılan afet konutları ile ilgili eleştirilerde bulundular. Konutlara kimsenin oturmadığı, binaların eksik olarak teslim alındığını öne süren il genel meclis üyelerinin eleştirilerine hak veren Abdurrahman Aktürk, göreve başladıktan sonra Erzurum'da bulunan afet konutlarının yüzde 95'inde incelemelerde bulunduğunu söyledi.
Konutların yüzde 90'ının boş olduğunu belirten Aktürk, "Yüzde 10 afet konutuna girilmiş ama alt yapı, elektrik yok, çevre düzenlemesi perişan. Binalar yapı tarzı itibariyle zayıf. Afet konutlarında sıkıntı olmaması için proje değişikliğine gideceğiz. Eksikleri, yanlışları gördük. Bunlar önümüzdeki yıl olmayacak" dedi.