Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Kongresi Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, hükümetlerin şimdiye kadar diyanet teşkilatını ihmal ettiğini öne sürerek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çürüme var

Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Kongresi Yapıldı
Türkiye Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, hükümetlerin şimdiye kadar diyanet teşkilatını ihmal ettiğini öne sürerek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çürüme var. Bu kuruma el atılmalı" dedi.
Kamu-Sen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf Sendikası Bursa şubesinin tek listeyle gidilen 4. genel kurulunda konuşan Genel Başkan Hazım Zeki Sergi, Türkiye'de bugüne kadar Diyanet'e gereken önemin verilmediğini söyledi. İmamların zor şartlarda görevini yapmaya çalıştığını savunan Sergi, çalışanlardan motive edilmeden verim beklememenin yanlış olduğunu kaydetti. Genel Başkan Sergi, Türkiye'de hiç bir kurumun diyanete gereken önemi vermediğini ileri sürerek, ''Genel kurula ne diyanetten, ne de devletin herhangi bir kurumundan iştirak olmaması, diyanete ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Burada başka bir dinin mensupları toplansaydı, bugün gelmeyenler akın eder, fotoğraf karelerinde yer almak için çaba gösterirlerdi'' şeklinde konuştu.
''Diyanet Vakıf Sen, siyaset değil, sendikacılık yapıyor. Hiç bir siyasi partinin ön bahçesi değiliz'' diyen Sergi, Diyanet İşleri Başkanlığının rakibi olmadıklarını, sadece adaletin tecelli etmesi için çalıştıklarını kaydetti.
Diyanet Vakıf Sen Bursa Şubesi Başkanı Hilmi Şanlı da, temmuz ayında çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanununu meclise taşıyan Devlet Bakanı Faruk Çelik'e ve TBMM'ye teşekkür etti. Şanlı, din görevlilerinin milletin en sıkıntılı gününde camilerden milli mücadeleye katkı sağladığını, deprem, sel gibi afetlerde her zaman halkın yanında olduğunu belirtti.
İmam denince akıllara 'devletin namaz kıldıran memuru' gibi bir imajın gelmesinin din görevlilerini aşağıladığını ifade eden Şanlı, ''İmamlarımızın, görev yaptıkları camiye gelen misafirlerini ağırlayacak, ikramlarda bulunacak, arandığında irtibat kurulacak telefonu, kendisine sorulan dini sorulara cevap verecek eserleri olan kütüphanesi, bilgisayarı yok. Bu eksikler bir an evvel giderilip, imamlar için bürolar yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
Kongrede güven tazeleyen Başkan Şanlı, imamların sahipsizlik ve ilgisizlikten olumsuz etkilendiğini, gayret ve verimlerinin düştüğünü dile getirdi.
Türkiye Diyanet Vakıf Sen Bursa şubesinin kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Murat Yurtsever, MHP İl Başkanı Arif Demirören, Bursa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak ile sendika üyeleri katıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde, mevcut Başkan Hilmi Şanlı tekrar seçildi.