Kılıçdaroğlu, Erdal İnönü'yü anma programına katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdal İnönü'yü anma programında, İnönü'nün esprili bir kişi olduğunu hatırlatarak, esp

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdal İnönü'yü anma programında, İnönü'nün esprili bir kişi olduğunu hatırlatarak, espri yeteneği olmayan birinin siyasette yerinin olmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Vakfı (TÜSES), Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), 10 Aralık Hareketi ve Friedrich Ebert Vakfı Türkiye temsilciliği tarafından Bahçeşehir Üniversitesinde, SHP'nin Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'yü anma toplantısı düzenlendi. Toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yeni Genel Sekreteri Süheyl Batum, Berhan Şimşek, Gürsel Tekin, Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü de katıldı. Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında "Başbakan Kemal" sloganları yükseldi.

Programın açılış konuşması yapmak üzere kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, İnönü'nün demokrasi anlayışından uzun uzun söz etti. Erdal İnönü'nün saygın bir bilim adamı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, onun önemli bir soyadı taşıdığını ve soyadınıh altında hiçbir zaman ezilmediğini söyledi. İnönü'nün siyasette de saygın bir yer tuttuğunu aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk siyasetinin önemli bir simgesi oldu. O siyasette risk almaktan hiçbir zaman korkmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan sorunların çözümü noktasında çok ciddi raporlar hazırladı. Onlar yaşama geçseydi Türkiye bugün çok farklı yerlerde olabilirdi. O günlerde kendisine çok ağır eleştiriler yapıldı. Bugün o kişilerin kendisinden özür dilemeleri gerekir. Onların özür borcu var. Bu borcu yerine getirmeliler." dedi.

Erdal İnönü'nün eşiyle yaşadığı bir anıyı paylaşan Kılıçdaroğlu olayı şöyle anlattı: "Sevinç İnönü evde fare görünce, "Erdal evde fare var" diye söyleyince İnönü de buna karşılık, "Sevinç ben kedi miyim" demiş." Bir siyasetçinin espri yeteneği olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, espri yeteneği olmayan kişinin siyasette yeri olmaması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bize düşen onların mirasını daha ileriye taşımak. Kendisinin amacı 'mutlu bir Türkiye'yi nasıl oluşturabiliriz?' idi. O'nun amacı, bizim amacımız olmalıdır."