KCK'da kafanı patlatırım gerginliği

Duruşmaya verilen ara sırasında salon dışına çıkan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, görevli polislerle tartıştı.



Duruşmaya verilen ara sırasında salon dışına çıkan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, görevli polislerle tartıştı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu 96 sanık katıldı. Sanıklar, mahkemenin yaptığı yoklamada soruları Kürtçe ve Zazaca yanıtladı.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Mehmet Emin Aktar, Kürtçe savunma talebinin mahkemece reddedildiğini hatırlatarak, ''Kararınız yazılı olarak elimize yeni ulaştı. Bu karara yazılı dilekçe ile itiraz edeceğimiz için süre talebinde bulunuyoruz'' dedi.

Avukat Mesut Beştaş da toplumsal barışın önemine değinerek, mahkemenin vereceği tahliye kararının, sorunun çözümüne katkı sunacağını ifade etti. Söz konusu davada halkın iradesinin tutuklu bulunduğunu savunan Beştaş, ''Bu dava siyasi bir davadır. Çünkü tutuklular arasında bir siyasi partinin 4 eşbaşkanı, belediye başkanları, yetkili kurullarında görev yapan üyeleri ve insan hakları savunucuları bulunmaktadır. Hepsi demokratik siyaset yapan öncü konumdaki kişilerdir. Biz burada müvekkillerimize kefillik yapabiliriz'' diye konuştu.

Avukat Tufan Gürses de sanıklardan Diyarbakır'ın Çınar ilçesi kapatılan DTP'nin eski yöneticisi Rahmi Özmen'in bir yanlışlık sonucu tutuklu bulunduğunu ileri sürerek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, avukatların tahliyeye ilişkin taleplerini dinledikten sonra Kürtçe savunma ve tercüman atanması talebine ilişkin verdiği ret kararına yapılacak itiraz için avukatlara süre verilmesine karar verdi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı pazartesi gününe erteledi.

BDP'Lİ MİLLETVEKİLİ POLİSE BAĞIRDI: KAFANI PATLATIRIM
Bu arada duruşmaya verilen ara sırasında salon dış