Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe II

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe II.Elizabeth tarafından takdim edilecek, Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Chatham Holse) ödülünü almak için Londra'ya geldi. 9 Kasım Sali aksamı gerçekleşecek ödül töreni öncesi Londra' da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül' un David Cameron ve Nick Clegg ile resmi temaslarda bulunması bekleniyor.
Saygın Düşünce Kurulusu Chatham Holse tarafından her yıl uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine en fazla katkıda bulunan devlet adamlarına takdim edilen Chatham House ödülüne, bu yıl, seçkin üyeler tarafından yapılan oylama sonucu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül layık görüldü. 2009 yılı Chat hamÖdülü Brezilya Devlet Başkanı Lupu da Silvan' ya verilmişti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyareti kapsamında Başbakan David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve Diş İlişkiler Bakanı William Hague ile ikili ilişkiler, AB ve Kıbrıs konuları, bölgesel ve uluslararası konuları içerecek görüşmelerde bulunacak.
Resmi görüşmelerinin dışında Gül'ün, Oxford Üniversite'nde "İslam Aleminde demokrasi ve kalkınma" konulu bir konferans gerçekleştirmesi bekleniyor.
Türk basınının yanında İngiliz ve AB basının da önem verdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Gül'un BBC, Bloomberg TV, Finacial Times, The Economist gibi medya kuruluşlarına mülakat vermesi bekleniyor.
İngiltere' de yasayan Türk toplumu ile de bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Kraliyet Mimarlar Enstitüsü'nde gerçekleşecek Mimar Sinan Sergisi ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılışına da katılacak.
İngiltere saatiyle 14.30 sularında Londra Mandarin Oriental Otel'inde büyük bir heyetle karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9 Kasım Salı günü gerçekleşecek ödül töreninin ardından Türkiye'ye dönecek.
(ÖK-ÖK-D)