Yine Kürtçe atışması

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi ...


Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana avasında, Kürtçe krizi çıktı.
KCK/TM ana davasında aralarında BDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu 104'ü tutuklu 152 sanığın yargılanmasına Diyarbakır adliyesinde devam edildi. 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11'inci duruşmada, tutuklu 102 sanık hazır bulundu. Sanıklar, yoklama sırasında yine Kürtçe "buradayım" yanıtını yanıt verdi.
Kapatılan DTP'nin Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun'un Kürtçe savunma yapması üzerine Mahkeme Başkanı Yılmaz, "Kürtçe olduğu düşünülen bilinmeyen bir dilde savuma yapmaya devam ettiği görüldü" diyerek, sanıktan mikrofonun alınmasını istedi. 

Sanıklara salondan destek
Tutuklu sanıklardan Ramazan Morkoç, "Bilinmeyin bir dil olarak söylemezsiniz. Bir halkın diline hakaret ediyorsunuz" dedi. Menderes Yılmaz da sanığın salondan çıkarılmasını istedi. Diğer sanıklar da ayağa kalkıp, karara tepki göstererek, salondan çıkmaya çalıştılar. Morkoç'un jandarmalar tarafından sanıkların olduğu bölümden çıkarılması sırasında itiş-kakış yaşandı. Mahkeme Başkanı Yılmaz, bunun üzerine tüm sanıkların duruşma salonundan çıkarılmasını istedi. Bu sırada salonda bulunan izleyiciler, alkışlarla sanıklara destek verdi.

 

 DIŞARDA PROTESTO  KCK/TM duruşmasının sürdüğü sırada sanıklara destek vermek için Dağkapı Meydanı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı önüne yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe BDP'li belediye başkanları Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk ile yaklaşık 1500 kişi katıldı.