Ünlü Yönetmen Sinan Çetin:

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, Manisa 1. Altın Üzüm Kısa Film Festivalinin finale kalan 60 eserin gösterimi için Şehir Tiyatrosu'nda kısa film yönetmenleriyle bir araya geldi.

Gösterim öncesi açılış konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, kısa film festivalinin ilk yılı olmasına rağmen çok başarılı geçtiğini dile getirdi. Ustamehmetoğlu ayrıca, önümüzdeki senelerde festivalin daha başarılı geçeceğine inandığını söyledi.
Serbest piyasayı savunan bir insan olarak yönetmen olmak isteyen insanların yönetmen olmaması veya onun bir ehliyete bağlanması fikrine karşı olduğunu belirten Çetin, "Yönetmen doğulur, yönetmen olunmaz" diyerek son yıllarda başarılı filmler yapan Mahsun Kırmızıgül'e gönderme yaptı. Sinan Çetin, "New York'ta Beş Minare" adlı filmi gösterime hazırlayan Mahsun Kırmızıgül'le ilgili şunları söyledi: "Yönetmenlik, sonradan 'Ben yönetmen olacağım, canım yönetmenlik yapmak istiyor' diyerek yapılacak bir iş
değil. Ridley Scott da yönetmen, Mahsun Kırmızıgül de yönetmen. İnsanların serbest piyasada kimin yönetmen olup kimin yönetmen olamayacağına karar verecek bir merciinin olmaması normal. Bunun cezasını serbest piyasa verecektir. Kötü film yapanlar cezalandırılacaktır. Ancak tek kriter bu. Fakat, son yıllarda kameran ve artistleri de alırım aklımda da bir takım hikayeler geçirir, gider çekerim diyenlerin çoğalmasından pek de hoşlandığımı söyleyemem. Çünkü bu bir meslek, bu bir yetenektir."
Bir filmin yönetmeni kötü ise asla güzel olmayacağını ifade eden Çetin, eleştirilerine şöyle devam etti: "Yönetmenliğin artık küçümsenip öyle bir hale getirildiğini düşünüyorum ki filmleri kameramanlara çektiririm senaristler yazar oyuncular da oynar, zaten neymiş ki yönetmen noktasına gelinmiş durumda. Bir film, yönetmen kötü ise asla güzel olamaz. Bunun dünyada bir örneğine rastlamadım. Senaryo iyi oyuncular iyi kameraman iyi prodüksiyon iyi film kötü bu nasıl oluyor. Bunun bir tek cevabı vardır.
Yönetmen kötüdür. Yönetmen doğulur, yönetmen olunmaz. Sonradan ben yönetmen olacağım, canım yönetmenlik yapmak istiyor diyerek yapılacak bir iş değildir."
Yapılan konuşmaların ardından finale kalan filmler izlendi.