Türk Sağlık-sen'de Seçim

Türk Sağlık-Sen Balıkesir şubesinin 7 Kasım Pazar günü yapılacak olan 4

Türk Sağlık-sen'de Seçim
Türk Sağlık-Sen Balıkesir şubesinin 7 Kasım Pazar günü yapılacak olan 4. olağan genel kurulunda iki liste yarışacak. Üç dönemdir şube başkanlığı yapan Mustafa Koç dördüncü dönem için yeniden aday olurken karşısına Hakan Afşin Arıcan aday olarak çıkıyor.

KOÇ: "'MACERAYA DEĞİL BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR'
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Koç, görev yaptığı üç dönemden beri yaptıklarının iyi görülmesi gerektiğini, hizmette çıtayı hep yukarılara yükselttiklerini söyledi. Sendikayı daha yükseğe taşıyıp daha güçlü yapmaya çalıştıklarını ve başarılı olduklarını belirten Mustafa Koç, "Üyeleşme oranına bakıldığında başarımız görülecektir. 2001 yılında çıkan 4688 Sayılı Sendika Kanunu'ndan sonra her yıl yapılan 8 yıllık yetki sürecinden Türk Sağlık-Sen Balıkesir şubemiz alnının akıyla çıkmıştır. Bizler sendikacılık yapıyoruz. Gözümüz ne bürokraside ne siyasette. Adamın adamı olmadan bildiğimiz yolda işimizi yapma gayretindeyiz. Böl, parçala, yönet taktiğinde olan bir sistem içerisinde bürokratların ve siyasi erkin baskılarına rağmen Türk Sağlık-Sen bayrağı Balıkesir'de her zaman dalgalanmıştır. Üç dönemdir yaşadığım tecrübe birikimimle yeniden aday oldum. Sağlıkta yaşanan sancılı bir dönemin içinde sendikamızın yeni bir maceraya değil birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" dedi.
Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma hayatının her geçen gün zorlaştığını söyleyen Türk Sağlık-Sen şube başkanı Mustafa Koç, "Sağlık çalışanlarının iktidar tarafından sürekli olarak haklarının gasp edildiği, ayrımcılığa tabi tutulduğu bir dönemde sendikal mücadelemizi yürütüyoruz. Döner sermaye sisteminden mesai saatlerine kadar birçok konuda adaletsizlik sağlık çalışanlarını kuşatmış durumdadır. Gerçekleştirmekte olduğumuz genel kurulumuzun sendikamıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. 'İlkemiz önce ülkemiz' diyen, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeden milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini de mutlaka alan bir anlayışla sürdürdüğümüz kutsal davamızda başarılar diliyorum" diye konuştu.
Türk Sağlık-Sen şube başkanı Mustafa Koç'un pazar günü yapılacak kongredeki aday yönetim kurulu listesinde, Uzman Doktor Adnan Köstence, Ali Rıza Kocatürk, İbrahim Durmuş, Doktor Hakan Tolga, Fahrettin Yılmazer, Bayram Gülsoy yer alıyor.