Porto: 1 - Beşiktaş: 1

Stat: Dragao

Hakemler: Paolo Tagliavento, Massimiliano Grilli, Gianluca Cariolato (İtalya)

Porto: Helton 6, Fucile 5, Otamendi 5, Rolando 5, Alva

Stat: Dragao

Hakemler: Paolo Tagliavento, Massimiliano Grilli, Gianluca Cariolato (İtalya)

Porto: Helton 6, Fucile 5, Otamendi 5, Rolando 5, Alvaro Pereira 5, Guarin 5, Belluschi 4 (Dk. 72 Souza ?), Michael 5, Cristian Rodriguez 4, Hulk 5 (Dk. 62 Moutinho 3), Falcao 6 (Dk. 78 Walter ?)

Beşiktaş: Hakan 6, Hilbert 4, İbrahim Toraman 4, Ersan 7, İbrahim Üzülmez 6, Mehmet Aurelio 4, Guti 5, Ernst 4, Tabata 3 (Dk. 46 Holosko 5), Nihat 5 (Dk. 90+2 Erhan ?), Bobo 5 (Dk. 82 Necip ?)

Goller: Dk. 35 Falcao (pen.) (Porto), Dk. 61 Nihat (Beşiktaş)

Kırmızı kartlar: Dk. 60 Cristian Rodriguez (Porto), Dk. 65 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 43 Hilbert, Dk. 57 İbrahim Üzülmez, Dk. 86 Ersan (Beşiktaş)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda oynanan maçta Porto ile bu kupadaki tek temsilcimiz Beşiktaş, karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere kaldı. Porto 60, Beşiktaş ise 65. dakikadan sonra sahada 10 kişi ile mücadele ettiler. İki takım da 1'er puana razı olurken, grubun diğer maçında ise CSKA Sofya, Viyana'da Rapid Wien'i 2-1 mağlup etti.

58. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Bu dakikada Hilbert'in sağdan yaptığı ortada Holosko, ön direkte topla buluştu, bekletmeden sert vurdu, meşin yuvarlak iki direğin birleştiği noktaya çarparak oyun alanına döndü.

61. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Bu dakikada Nihat, sağ çaprazdan uzak mesafeden sert bir vuruş yaptı. Kaleciyi de geçen top sol üst köşeden ağlarla buluştu: 1 - 1.

69. dakikada Beşiktaş, Bobo ile 2. golüne çok yaklaştı. Bu dakikada Bobo'nun sol çaprazdan sert şutunda, top üstten az farkla auta gitti.

75. dakikada Beşiktaş önemli bir golden oldu. Bu dakikada orta sahaya yakın yerde topu alan Bobo, kaleci Helton'un de öne çıktığı anda aşırtma bir vuruş yaptı, ancak meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü, kaleci Helton topa sahip oldu ve gol izni vermedi.

78. dakikada Porto galibiyet golünü kaçıran taraf oldu. Bu dakikada Beşiktaş savunmasının arkasına atılan topla buluşan Micael, kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleye yönelen topu Ersan çizgi üstünden çıkardı. Portolu oyuncu ve taraftarlar gol sevinci yaşarken, orta ve yardımcı hakemler topun çizgiyi geçmediğini söylediler. Maçın hakemi de oyunu devam ettirdi.

Karşılaşma da karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi ve Beşiktaş, grubundaki puanını 7'ye yükseltti.