Papa bu pazartesi bayılabilir!

Eşcinsel hakları aktivistleri önümüzdeki pazartesi günü Barcelona'yı ziyaret edecek Papa 16. Benedict'e büyük bir sürpriz yapmayı planlıyor.

Eşcinsel hakları aktivistleri önümüzdeki pazartesi günü Barcelona'yı ziyaret edecek Papa 16. Benedict'e büyük bir sürpriz yapmayı planlıyor. 7 Kasım günü Papa, İspanya'nın Barcelona kentine geldiğinde alışılmadık bir eylemle karşı karşıya kalacak.

Yüzlerce eşcinsel aktvisit Papa'nın karşısına geçip öpüşecek.

Organizatörler, İspanya kanunlarından faydalanıp evlenen eşcinsel çiftleri bir araya toplayarak Papa'yı öpücükle karşılayacak. Bir flashmob protestosu olacak eylem aralarında Gaudi'nin de bulunduğu mimarlar tarafından yapılan ve halen bitmemiş olan Sagrada Familia kilisesi önünde yapılacak.

Kalabalık bir grubun eyleme katılması bekleniyor. Eylem iki dakika sürecek ve çiftler bu süre boyunca Papa'ya nispet yapacak.

Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarla tüm eşcinsel çiftlere çağrı yapan organizatörlerin etkinlik duyurusunu Facebook sansürlemişti.

6 Kasım'da Roma Katolik Kilisesi'nin en önemli kutsal alanlarından biri olan Santiago de Compostela'yı ziyaret ettikten sonra Sagrada Familia'yı ziyaret etmek üzere Barcelona'ya geçecek.