Öğretmenler, velilerle diyaloğu artırmak için sıra gecesi düzenledi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde öğretmenlerin en çok dert yandığı konuların başında gelen veli-okul diyaloğunun yetersizliğinden kaynaklanan problemleri

Antalya'nın Kumluca ilçesinde öğretmenlerin en çok dert yandığı konuların başında gelen veli-okul diyaloğunun yetersizliğinden kaynaklanan problemlerinin azaltılması için farklı uygulamalar yapılıyor.

İlçede faaliyet gösteren Kumluca Koleji'nde görev yapan 5 öğretmen, veli ve öğrencilerle kaynaşmayı sağlamak amacıyla sıra geceleri düzenliyor. Sıra gecesi ile velileri programa çağırma fikrinin mimarlarından okulun 6.sınıf öğretmenleri Engin Özkaya ve Ferit Gürbüz, 21.yüzyılda iş dünyasının çok stresli olduğunu ve bu stresin ardından da insanları akşam yeni bir toplantı ve programa davet etmenin zor olduğunu, bu yüzden de yeni alternatifler aradıklarını söyledi.

Öğretmen Özkaya, "Sıra gecesi programı ile velilerimizi hem eğlendirip dinlendirmek istedik. Hem de tanışıp kaynaşma ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunup, çocuklara nasıl faydalı olabiliriz bunların değerlendirmesini yaptık. Velilerimize çiğ köfte yapıp, müzik dinletisi sunduk." dedi. Özkaya, velilerin programa katılımlarından memnun olduklarını sözlerine ekledi.

İlk defa velilerle renkli bir program düzenlediklerini anlatan öğretmen Ferit Gürbüz ise "Velilerimiz zaten işlerden yorgun geliyor. Biz de onları dinlendirmek için hem ikramlarda bulunuyoruz. Hem de bu zaman diliminde velilere öğrenciler hakkında bilgi veriyoruz. Bizler de bu arada velilerimizin tecrübelerinden istifade ediyoruz." diye konuştu.

Sıra gecesine katılan öğrenci velilerinden Ali Öz de şunları söyledi: "Benim öğrenciliğim boyunca velimin okula geldiğini pek hatırlamıyorum. Belki o günün şartları müsait değildi. Ama biz aynı hataya düşmemek için çocuklarımızla ilgilenmeliyiz. Çocuklarımızla ilgilenme adına bizlere ellerinden gelen güzelliklerin en iyisini yapan öğretmen arkadaşlara veliler adına teşekkür ediyorum."

Öğrenci velilerinden Veli Karakaş da annelerin çocuklarla ilgilendiğini ancak, yoğun iş ortamından ötürü, babaların çocukları ile hakkı ile ilgilenemediğini belirtti.

Öğrenci babalarına yönelik düzenlenen sıra gecesinde, okulun müzik öğretmeni Serhat Bozok ve müzisyen Bayram Akboğa saz ve gitar çalarken, bilgisayar öğretmeni Dursun Bilgen ve beden eğitimi öğretmeni Nurettin Köse ise şarkı ve türkü söyledi. Program, bazı öğrenci velilerinin yabancı ülkelere yaptıkları gezileri anlatması ve slayt gösterileri ve durum değerlendirmesi ile son buldu.