Mudanya'da Baz İstasyonu İsyanı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Güzelyalı Siteler Mahallesi'ne baz istasyonu kurulması mahalle sakinleri ayaklandırdı.

Mudanya'da Baz İstasyonu İsyanı
Siteler Mahallesi Kanarya Caddesi üzerinde bulunan Aysun Kent Stesi'nin güney batısındaki zeytinliğe bir GSM firması tarafından baz istasyonu inşa edilmeye başlandı. Bunu fark eden site ve semt sakinleri, muhtarlık önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Siteler Mahallesi Muhtarı Şakir Çelebioğlu, baz istasyonlarının bilgisi dışında kurulduğunu, yakınındaki Aysun Kent Site sakinlerinin müracaatı üzerine emniyete başvurarak, baz istasyonu inşaatını izinsiz olduğu gerekçesiyle durduklarını ifade etti.
Muhtar Çelebioğlu, "Birkaç ay önce semtimizin başka yerinde yaptırılmak istenen baz istasyonunu durdurduk. Şimdi ise başka bir sokağımızda zeytinlik içine gizlenmiş şekilde istasyon kurulmak isteniyor. İnsanların toplu halde yaşadıkları bu alanda, insan sağlığına son derece zararlı olduğu tespit edilmesine rağmen, ısrarla baz istasyonu kurulmak istenmesine bir anlam veremiyoruz. Şu anda istasyonun yapımını durdurduk. Haklı mücadelemizi sürdürerek ve semtimiz dahilinde baz istasyonu kurulmasını engelleyeceğiz" dedi.
Baz istasyonu kurulmaması için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyleyen semt sakinleri, imza kampanyası başlattıklarını, ayrıca mahkemeye müracaat edeceklerini bildirdi.