Meram'da Eğitime Destek Sürüyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, İl Özel İdaresi ve hayırsever tarafından yaptırılacak Makbule Erberk İlköğretim Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Meram'da Eğitime Destek Sürüyor
Ladikli Mahallesi'ne yaptırılacak 16 derslikli ilköğretim okulunun temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Hüsnü Tuna, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Özel İdaresi'yle birlikte yaptıkları çalışmayla ilçede sağlık ocağı ve okul eksiği bulunan yerlerin belirlendiğini belirterek, "Bugün Ladikli Mahallesi'ne yaptıracağımız okul 16 derslikli olacak ve 1 milyon liraya mal olacak. 4 bin 620 metrekare olan bu arsamızın bir bölümünü belediyemiz, diğer bölümünü ise hayırsever Erberk ailesi, 1986 yılında rahmetli olan Makbule Erberk adına bir okul yaptırılması için bağışladı. İl Genel Meclisi kararıyla İl Özel İdaresi'de okulun yapımı için ihaleye çıktı. Bu, devlet, millet işbirliği adına gerçekten güzel bir örnek" dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise referandumun ardından Türkiye'de güzel şeyler olduğunu ifade ederek, bu güzel gelişmelerin istikrarlı biçimde devam edeceğine inandıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve mahallede yaşayan çocuklar aynı anda butona basarak 16 derslikli Makbule Erberk İlköğretim Okulu'nun temelini attı.