Manisa'daki Trafik Kazası

Manisa'da freni boşalan kamyonun çok sayıda araca çarpması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir-Manisa Karayolu'nun Manisa girişinde, İzmir'in Seferihisar ilçesinden yüklediği mandalinaları taşıyan Hamdi Güzel (22) yönetimindeki 35 SCB 87 plakalı kamyon, Manisa yakınlarında freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Önündeki yaklaşık 10 aracı altına alarak sürüklenen kamyon, karşı şeride geçerek yolun ortasına devrildi. 10 kişinin de yaralandığı kazada kamyonun altında kalan bir genç, bir saatlik çalışmanın sonucunda kurtarıldı.
Kazada İrfan Uysal (35) olay yerinde, İbrahim Urak (18) da kaldırıldığı Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne hayatını kaybetti. Yaralılar Mihriban Aydın (28), Yavuz Aydın (57) ve Aytekin Kaplan (54) Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde, Mersin Kibar (30), Mahmure Dilek (58), Osman Gökbaş (54), Ayniye Fidanoğlu (81) ve Ercan Aysel (33) Manisa Devlet Hastanesi'nde, Mustafa Marangoz (37) ise CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Bu arada, olay sonrasında can pazarının yaşandığı Manisa İzmir yolu iki yönlü olarak yaklaşık 1.5 saat trafiğe kapalı kalırken, araçlar trafik polislerinin yardımlarıyla Menemen ya da Turgutlu üzerinden İzmir'e gitmeleri sağlandı.
Kamyon sürücüsü Hamdi Güzel, kamyonun freninin boşaldığını belirterek, 155 Polis İmdat hattını arayıp yardım istediğini belirtti.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.