Kulüplere acil çağrı!

Futbol Federasyonu'nun menajerlik sistemiyle ilgili başlattığı operasyon genişleyerek büyürken, Başkan Ma...


Futbol Federasyonu'nun menajerlik sistemiyle ilgili başlattığı operasyon genişleyerek büyürken, Başkan Mahmut Özgener'in Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan konuyu görüşmek üzere Kulüpler Birliği'nin acil olarak toplanmasını talep ettiği öğrenildi.
Federasyonun, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Rizesporlu Koray Avcı ve Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin'i salı günü tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk etmesinin ardından dün de Ümit Karan ve Volkan Arslan aynı gerekçelerle PFDK'ya gönderildi. Bu arada iki menajerlik şirketinin daha incelemeye alındığı vurgulandı.
Federasyon Başkanı Özgener'in dün Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak söz konusu operasyona destek verilmesini istediği, yetkisiz menajerler ve futbolcu temsilcileriyle çalışılmaması yolundaki görüşünü tekrarladığı kaydedildi.
Vakfın 11 Kasım'da Futbol Federasyonu'nun İstinye binasında toplanacağı, Başkan Özgener ve kurmaylarının kulüp başkanlarına bilgi aktaracağı ifade edildi.

Gözler futbolcularda
Önceki gün soruşturmaya konu olan menajerlik şirketleriyle çalışan 94 futbolcuya "Menajerin kim? Transferi senin adına yapan futbolcu temsilcin kim? Sözleşmeni kim hazırladı ve senin adına imzaladı?" sorularını yönelten Disiplin Kurulu'nun, gelecek yanıtlar sonrası Uygun, Avcı, Şahin, Karan ve Arslan hakkındaki kararını vereceği kaydedildi.
Alınacak yanıtlar arasında disipline sevki yapılan futbol adamlarının adının geçmesi durumunda soruşturmanın seyrinin değişebileceği, aksi takdirde talimatlara göre verilecek olası cezaların ihtar veya 2 maç hak mahrumiyetini geçemeyeceği ileri sürüldü.
Bu arada Maliye ile temasa geçen federasyonun olayda adı geçen menajer şirketlerinin gelirleri ve bunlara ait vergi makbuzlarını istediği ortaya çıktı.

4 kişi geçti
Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz ay yaptığı futbolcu temsilciliği sınavına katılan 98 adaydan sadece 4 tanesinin başarılı olduğu ve lisans aldığı ortaya çıktı.
Yabancı dil şartı kalkmasına rağmen adayların yöneltilen soruların yarısından fazlasını doğru yanıtlayamadığı, yaşanan son olayların ardından Futbol Federasyonu'nun mevcut tüm futbolcu temsilcilerini bir kez daha sınava tabii tutacağı belirtildi.

Destek gerekiyor
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'deki menajerlik sisteminin FIFA standartlarına ulaşması için uzun süredir çalışma içinde olduklarını ancak kulüplerin desteği olmadan projenin başarıya ulaşamayacağını söyledi.
Özgener federasyon olarak kendi yükümlülüklerini yerine getirirken futbol ailesinin diğer paydaşlarının da sürece katılımının gerektiğini belirterek, "Bu nedenlerle Kulüpler Birliği Vakfı'ndan acil bir toplantı talep ettik. Durumu kendilerine anlatacak ve işbirliği isteyeceğiz" diye konuştu.

Â