Köy köy dolaşarak orman işçisi aradılar

Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü, köy köy dolaşarak yangın sahasında çalışacak işçi aradı.

Taşağıl Orman İşletme

Antalya'nın Manavgat ilçesi Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü, köy köy dolaşarak yangın sahasında çalışacak işçi aradı.

Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Türkiye İş Kurumu (TİK)'nun birlikte hayata geçirdiği Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP)'nin son bulmaması için Manavgat'ın 78 köyünde 3 aylık çalışacak işçi araması yaptı.

Taşağıl Orman İşletme Müdürü Zeki Tuncer, aramanın sonuç verdiğini çalışacak 30 işçiyi köy muhtarlarının yardımıyla bulduklarını kaydetti.

Daha önce 6 başvurunun olduğunu belirten Zeki Tuncer, TYÇP'nin sürdürülebilmesi için en az 10 başvurunun olması gerektiğini söyledi.

Manavgat ve Serik Orman İşletme müdürlüklerine yeterli sayıda başvuru olmadığı için işçi alımı yapamadıklarını ifade eden Tuncer, "OGM ve TİK'in hayata geçirdiği projenin son bulmaması için köy köy dolaşarak yangın alanında fidan dikecek ve çevre düzenlemesi yapacak işçi aradım. İlk müracaatta yeterli sayıya ulaşamadığımız için işçi alamadık. Köy köy dolaşarak çalışacak 30 işçi bulduk. Ormanlık sahada çalışacak tüm işçilerin maaşını TİK veriyor. TİK proje için 81 bin 160 lira para ayırdı." dedi.

Ormanlık alanda çalışan işçilerin sigortası ve maaşının asgari ücretten yatırıldığını vurgulayan Tuncer, "Sırf bu proje hayat bulsun insanlar işsiz gezmesin diye köy köy dolaşarak işçi aradık. İnsanların kahvehane köşelerinde boş vakit öldürme yerine çalışarak evine ekmek götürmesini istiyoruz." diye konuştu.