Kavganın sebebinin hazine yardımı olduğu iddia ediliyor

Yeni MYK'ya giremeyen eski Genel Sekreter Sav'ın son hamlesi il başkanlarına yönelik oldu. Sav il başkanlarını cumartesi günü toplantıya çağırdı.

Kavganın sebebinin hazine yardımı olduğu iddia ediliyor
CHP’de yaşanan büyük depremin sebeplerinden birinin de ocak ayında seçim yılı dolayısıyla yapılacak olan 83 milyon 608,4 bin lira Hazine yardımı olduğu iddia ediliyor. Şu an kasasında tek kuruş bulunmadığı ortaya çıkan CHP’de ocak ayında gelecek olan bu büyük paranın kimin kontrolünde olacağı meselesinin, yaşanan kavganın önemli gerekçeleri arasında olduğu kaydedildi. Eski tüzüğe göre harcamalar konusunda imza yetkisi tamamen Genel Sekreter Önder Sav da bulunuyordu.

2011 yılında genel bütçeden siyasi partilere yapılan Hazine yardımı, seçim yılı olması dolayıyla normal yıllara göre yapılanın üç katı olacak. CHP’nin alacağı oran 83 milyon 608,4 bin lira. CHP’de şu anda kasanın bomboş olduğu açıklanmıştı. Deniz Baykal Genel Başkanlığı bıraktığında kasada olan 14 milyon lira referandum sürecinde tamamen tükendi. CHP’de kırtasiye giderlerinin bile karşılanmasında sıkıntı yaşandığı öne sürülürken, geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi’nden, ücretsiz çalışacak gönüllü personel ilanı verilmişti.

YARGITAY’DAN YENİ MYK’YA JET ONAY


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK listesini onayladı. Başsavcılık Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Tüzük değişikliği uyarınca gerekli kararların alınarak işlemler yapılması için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına yazılan 26.10.2010 gün ve 2010/787 sayılı yazımız üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından Başsavcılığımıza gönderilen 03.11.2010 günlü yazı ile parti tüzüğünün 39. maddesi gereğince Parti Genel Başkanı tarafından Parti Meclisi Üyeleri arasından seçilen Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin isimleri bildirilmiş, bu isimler 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası’nın 10. maddesi uyarınca siyasi partiler siciline Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri olarak işlenmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Kılıçdaroğlu kanadı, Başsavcılığın bu onayını “kaosa son veren karar” olarak değerlendirdi. Ancak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Önder Sav ve arkadaşlarının da başvurusu bulunuyor. Başsavcılığın Sav’ın başvurusuyla ilgili nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.


Kaynak: Yeniakit