Hepar'dan Taraf Gazetesi Hakkında Suç Duyurusu

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Denizli İl Teşkilatı, Taraf Gazetesi'nin partilerine karşı ağır hakaretler ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Sakarya'da Taraf ve Star gazetesi yazarlarına idam ipi atılmasıyla ilgili olarak Taraf Gazetesi'nin 3 Kasım'da yayınlanan Rasim Ozan Kütahyalı imzasını taşıyan 'Bölücü Bir Terörist Saldırı' adlı köşe yazısında partilerine ve genel başkanları Osman Pamukoğlu'na hakaret ettiğini ifade eden HEPAR İl Başkanı Celal Akarsu, gazete ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.
Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Celal Akarsu'nun avukatı Rasim Etçioğlu, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan günlerden geçtiklerini belirterek, "Böylesine ağır hakaretler içeren yazı hepimizi üzmüştür. Artık Türk Milleti'nin böyle hakaretleri kaldıracak gücü kalmamıştır. Neredeyse Türk'üm demek suç haline geliyor. Biz gereken cezanın bu şahıslara verilmesini istiyoruz" dedi.
Savcılığa verilen dilekçede Rasim Ozan Kütahyalı'nın yanı sıra Taraf Gazetesi imtiyaz sahibi Başar Arslan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürleri Şahin Bayar, Kurtuluş Tayiz ve Kerem Altan hakkında kamu davası açılması istendi. Basın açıklamasının ardından HEPAR üyeleri dilekçeyi Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.