Gölyaka'da 2011'de Yol Sorunu Kalmayacak

Düzce'nin Gölyaka ilçesi Belediye Başkanı Nihat Çelik, D-100 Karayolu ile Gölyaka ilçesi arasında yapımına devam edilen bağlantı yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Gölyaka'da 2011'de Yol Sorunu Kalmayacak
Düzce'nin Gölyaka ilçesi Belediye Başkanı Nihat Çelik, D-100 Karayolu ile Gölyaka ilçesi arasında yapımına devam edilen bağlantı yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yol yapımının Karayolları tarafından yeninden ihaleye çıkarıldığını ve yılbaşına kadar birinci kat asfaltın tamamlanmasının planlandığını söyledi.
Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada bağlantı yolunda yaşanan gecikme ile ilgili bilgiler verdi. Bağlantı yolunun yapımı noktasında ihaleyi alan firma tarafından işin bitirilemediğine dikkat çeken Çelik, "İhalenin yapılmasının ardından İl Özel İdaresi kanalı ile paramız da gelmişti. Ancak iş bitmedi. Dolayısı ile Karayolları tarafından ikinci bir ihale yapıldı. İkinci ihaleyi de Kartal Yol Yapı aldı. İhaleyi alan müteahhitle yolları gezdik. Bayrama kadar alt malzeme bitecek. Yılbaşına kadar da minder dediğimiz birinci tabaka asfaltı bitirmiş olacağız" dedi.
2010 yılında Gölyaka Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara da kısaca değinen Başkan Çelik, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok yoğun çalışmalar vardı. Gerek Özel İdare, gerekse Belediye olarak çok yoğun çalıştık. Yol, alt yapı gibi yatırımlarımızı bitirdik. Özel İdarenin de bizi ilgilendiren köprülerin yapımını bitirilmesi ile Aydınpınar-Gölyaka hattında büyük rahatlama oldu. Bu bağlantı yolunda da asfaltlama çalışmalarımız var. Gölormanı köyüne kadar olan yol da sıcak asfaltlandı. 11 kilometrelik Gölyaka'ya kadar bağlantı yapılacak. İhalesi yapıldı. Ancak onun yılbaşına yetişmesi söz konusu değil" ifadelerini kullandı.
2011 yılında Gölyaka ilçesinin yol sorununun kalmayacağını belirten Başkan Çelik, köylerde de sıcak asfalt çalışmaları yapıldığını kaydetti.