Bitlis Belediyesi'nin Üç Projesine Sodes Desteği

Bitlis Belediyesi tarafından Sosyal Destek Programı'na (SODES) sunulan biri ortak olmak üzere üç projesinin onaylandığı belirtildi.

Bitlis Belediyesi'nin Üç Projesine Sodes Desteği
Projeler kapsamında bilgi veren Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) sunulan projelerin SODES kapsamında onaylandığını belirtti. Alaydın, sunulan projeler sayesinde kentin kültürel ve sosyal anlamda, gençlerin mesleki anlamda kendilerini geliştirme ve istihdam edebilmeleri ile engelli vatandaşların da daha rahat bir yaşam sürmelerinin sağlanacağını anlatarak "Ayrıca, BİGİAD'ın öncülük yaparak belediyemiz işbirliğiyle gerçekleşecek olan Bilgi Evleri projesi kapsamında üç mahallemize içerisinde kütüphane ve internet erişimi olan bilgi evleri yapılacak. Böylece bu bilgi evlerimiz hem öğrencilerin hem de genel olarak vatandaşların kullanımına sunacağız. Bu projeler, toplumun aydınlanma sürecinde sivil toplum örgütleri ve belediye işbirliği açısından çok iyi bir örnektir. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun" dedi.
Onaylanan projeler arasında bulunan İstihdam Odaklı Kent Atölyesi projesinde, bir yılda üç geleneksel meslekte toplam 180 işsize mesleki eğitim verilerek istihdamları sağlanacak. Taş İşlemeciliği, Ahşap İşleme ve Demircilik mesleklerinde verilecek olan eğitimler 27 Aralık 2010 tarihinde başlayacak. Bitlis Belediyesi, proje bazında atölyeleri oluşturmak için Kurban bayramından önce çalışmalara başladı. Bu hususta projeden yararlanmak isteyen gençlerin, Bitlis Belediyesi Proje Birimi'ne başvurularını yapabileceği belirtildi. Bitlis Belediyesi'nin ikinci projesi olan Şehir Merkezinde Engelli Parkı ile, Bitlis merkezinde yaşayan tüm engellilerin rahatça kullanabileceği tamamen engellilere duyarlı bir engelsiz yaşam parkı kurulacak. Onaylanan son proje ise Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) öncülüğünde, daha bilinçli bir toplum için Bilgi Evleri projesi. Proje kapsamında üç mahalleye içerisinde internet erişim merkezi ve kütüphaneleri bulunan bilgi evleri yapılacağı bildirildi.