Semder Merhaba Dedi

Sağlık ve eğitim alanında ihtisaslaşmış basın çalışanlarıyla danışmanları tarafından kurulan Sağlık - Eğitim Muhabirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER), 'merhaba' kokteyliyle kamuoyuna tanıtıldı

Semder Merhaba Dedi
Sağlık ve eğitim alanında ihtisaslaşmış basın çalışanlarıyla danışmanları tarafından kurulan Sağlık - Eğitim Muhabirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER), 'merhaba' kokteyliyle kamuoyuna tanıtıldı. İzmir Tabip Odası'nda gerçekleştirilen gecede kamu, özel sağlık ve eğitim sektörü bir araya geldi.
İzmir Tabip Odası ve Kent Sağlık Grubu'nun desteğiyle yapılan etkinliğe İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürü Bülent Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlük Bölümü Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, Kent Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Dr. Ulvi Ünal, Ege Özel Hastaneleri Genel Koordinatörü Opr. Dr. Mahmut Akdoğan, Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selim Amato, Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Salih Mertan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor, Eski Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, Ege Özel Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Opr. Dr. Ruşen Aydın ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Eski İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptener, Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, SES İzmir Şube Başkanı Dr. Ergun Demir, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği İzmir Şube Başkanı Burcu Atatür Yüksel, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Süheyla Nergiz, EDAK Ecza Koop Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Meltem Kortel, EDAK Bornova Bölge Müdürü Erol Kutahnecioğlu, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İzmir İrtibat Ofisi sorumlusu Gökçe Yenilmez, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Oğuzhan Kavaklı, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Mete Tamer Omur, Sayman Murat Demircan ve çok sayıda davetli katıldı.
"ZOR BİR MESLEK"
Açılışta konuşan SEMDER Başkanı Erkan Doğan, sağlık ve eğitim muhabirliğinin uzmanlaşma gerektiren zor bir meslek olduğunu belirtti. Sağlık ve eğitimin ülkenin en önemli hizmetleri arasında yer aldığını değinen Doğan; "Biz de bu sorumluluk ve bilinçle mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Ancak bundan sonra ülkenin sağlık ve eğitim şartlarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yürüteceğiz. SEMDER'le birlikte mesleğimizle ilgili sağlık ve eğitim çalışanlarıyla birlikte projeler gerçekleştireceğiz. Toplumumuzun bilgilenmesinde daha aktif rol alacağız. Seminerler ve konferanslarla birlikte bilgi birikimimizi arttıracağız" dedi.
TABİP ODASI VE KENT HASTANESİ TEŞEKKÜR
Konuşmanın ardından Doğan, kokteyl destek olan İzmir Tabip Odası adına Oda Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer'e, Kent Sağlık Grubu adına da hastanenin Genel Koordinatörü Dr. Ulvi Ünal'a teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninin ardından SEMDER Başkanı Doğan, derneğin yönetim kurulu üyelerini tanıttı.
Derneğin yönetim kurulu şöyle: Başkan Yeni Asır Sağlık Muhabiri Erkan Doğan, Başkan Yardımcısı Anadolu Ajansı Sağlık Muhabiri Ramazan Ercan, Genel Sekreter Cumhuriyet Gazetesi Eğitim ve Sağlık Muhabiri Hicran Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi Kent Sağlık Grubu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Çevik Şahin, Özge Önder, İl Milli Eğitim Müdürü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yeliz Ünal, EDAK Ecza Koop Basın Danışmanı Yeşim Erdemir.