Öğrenciler Duvarları Süslüyor

Kula 4 Eylül Ahmet Sebahat Özmen İlköğretim Okulu öğrencileri, okul içerisinde bulunan duvarları çeşitli resimler yaparak renklendiriyor.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Havva Ertekin öncülüğünde Kula'da ilk kez böyle bir uygulama yapan öğrenciler, okulun duvarlarına deniz, güneş, sahil resimleri çizdi. Öğrenciler ders dışı eğitim dışında görsel sanatlar derslerini bir süre okul duvarlarında sürdüreceklerini böyle bir çalışma neticesinde okulun ve çevrenin çok güzel bir görünüm kazanacağını söyledi.
Doğuştan resim ve çizim konusunda kişisel becerileri olduğunu anlatan 7-C sınıfı öğrencisi Mehtap Saracaloğlu, şöyle konuştu: "Bundan önce resim ve çizim konusunda kişisel becerilerimiz vardı. Fakat ben resim çizmeyi çok sevdiğim için okulumuzun duvarlarını resim çizim konusu ortaya çıkınca seve seve katıldım. Okula gidip geldikçe okulumuzun güzelliği için bir şeyler yapmak istedik. Şimdi derslerden kalan zamanlarımızda okulumuzun duvarlarını güzel resimler yapıyoruz. Bu hem bizi mutlu ediyor hem de
diğer arkadaşlarımızı sevindiriyor."
7-B öğrencisi Tuğberk Yetiş de okulun çehresinin değişmesi için yapmış oldukları çalışmaları zevkle yaptıklarını ve yaptıkları resimler ile okulun güzelleştiğini söyledi. Yetiş, "bizleri yalnız bırakmayan Havva öğretmenimiz ve okul idaresine teşekkür ediyorum" dedi.
Resim Öğretmeni Havva Ertekin de; "Biz okulumuzu güzelleştirmenin ve yaptıklarımızı her gördüğümüzde gurur duymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim hayatında ve ilerideki günlerde öğrencilerimizle yapabileceğim şeyleri yaparak gittiğim yerlere güzellik katmak istiyorum. Yaptığımız çalışmalardan insanların övgü ile bahsetmesi beni mutlu ediyor" diye konuştu.
Okul müdürü Hüseyin Acar da yaptığı açıklamada, "Okulumuzda ders dışı eğitim faaliyetlerimizden biri olan okul duvarlarımızı resimlerle süsleyerek okulumuzun çehresini değiştiriyoruz. Daha sonraki günlerde okulumuzun değişik faaliyetlerde yaparak okulumuzun ismini Kula'da markalaştırmak eğitim kalitesini en üst seviyede tutacağız" dedi.