Ödemiş'te Öğrenci Temsilciliği Seçimi

Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve orta dereceli okulların öğrenci temsilcileri ilçe temsilcisini belirlerdi

Ödemiş'te Öğrenci Temsilciliği Seçimi
Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve orta dereceli okulların öğrenci temsilcileri ilçe temsilcisini belirlerdi. Okullardan gelen temsilci öğrenciler İzmir'de Ödemiş'i temsil etmek için Belediye Şehir Salonunda toplandılar. 73 ilk ve ortaöğretim okulunu temsilen gelen öğrenci temsilcileri öğretmenleriyle katıldıkları seçimlerde aday olan 15 öğrenci için oy kullandılar.
Milli Eğitim şube Müdürü A.Turan Yüzük seçim öncesinde yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi: "Kendi okullarında öğrenciler tarafından seçilerek gelen okul temsilcilerinin kendi aralarından ilçe temsilcisi seçmeleri için bir aradayız. Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri kapsamında yaptığımız bu seçim çalışmalarında amacımız, Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlenmesi, öğrencilerimizde yerleşik demokrasi kültürünün oluşması, hoşgörü ve çoğulcu bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme ve seçilme oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturma becerileri kazandırmaktır."
Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan seçim kurulu komisyonu görevi devralarak, seçimlerde öğrenci temsilcilerinin nasıl oy kullanacakları konusunda bilgi verdiler. Ardından 15 okuldan aday olan öğrenci temsilcileri yapmak istedikleri projeleri hakkında konuşma yaptılar. Yapılan gizli oylamada 48 seçmen öğrenci oy kullandı. 5 geçersiz oyun çıktığı seçimler sonucunda Çaylı İlköğretim Okulu'ndan Hediye Bulanık, 8 oyla birinci, Özel Maral Oğuz Koleji'nden Bilge Kıvrak 7 oyla ikinci, Gereli Şehit Er Süleyman Özdemir İÖ Okulundan Aysu Dinçer 4 oyla üçüncü oldu.
Oylama sonucunda Çaylı İlköğretim Okulundan Hediye Bulanık, Ödemiş'i İzmir'de temsil etmeye hak kazandı.