Kula'da Kosgeb Girişimcilik İkinci Eğitimi Başladı

Kula'da, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kula Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan Girişimciliği Geliştirme Protokolü sonrası 2

Kula'da, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kula Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan Girişimciliği Geliştirme Protokolü sonrası 2. eğitim semineri başladı.
Üç kurum arasında imzalanan protokolle açılacak kursla, girişimci ruhuna sahip gençlerin eğitimi tamamlandıktan sonra mezun olacak kursiyerler geleceğin patronu olarak KOSGEB'in çeşitli imkânlarından faydalanacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, 21. yüzyılın probleminin işsizlik olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu sıkıntı dünyada da yaşanıyor. Biz Kula'dan sorumluyuz. Ortak hedefimiz devletin verdiği imkânlarla işsizliği azaltmaktır. Ama bunu doğru şekilde kullanmak gerekir. Kula'da istihdamın geliştirilmesi yeni istihdamcılar yaratılması amacıyla KOSGEB Genel Müdürlüğü bünyesinde KOSGEB Manisa Müdürlüğümüzün hazırladığı proje ile daha önce bir protokol imzalamıştık. İlk
kursiyerlerimizi mezun ettik. Şimdi iki protokolden sonra Esnaf Odamızda 30 girişimci arkadaşımız eğitim alıyor. Daha önce Tuhafiyeciler Odası'nın da bir projesi tamamlandı. Talep olduğunu gördük ve talebe bağlı olarak Esnaf Odamız ile beraber 2. projemizin eğitim seminerini başladık. Esnaf Odası ile yapmış olduğumuz bu protokol doğrultusunda açmış olduğumuz kursun genç girişimcilere hayırlı olmasını diliyorum."
KESO toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimin dört hafta süreceği belirtildi. Yönetim Danışmanı Hakan Kansu tarafından verilen eğitim interaktif yöntemlerle gerçekleştiriliyor.
KESO Başkanı Ali Yiğen, Kula Belediyesi ile ortak çalışmaları sonucunda seminerin ikincisinin başladığını belirterek "Kula'da yeni girişimci arkadaşlara yardımcı olmak şartıyla başlatacağımız kursun ilk etap ayağı olan 3 kurum arasındaki protokolü daha önce yaptık. Şimdi de ikincisini gerçekleştiriyoruz. Biz Kula'yı seviyoruz" dedi.
Yatırım ve üretim amaçlayan girişimcilere KOSGEB ile birlikte girişimcilik eğitimi verdiklerini belirten Yiğen daha önceki KOSGEB eğitimlerinin tamamlandığını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: "Biz bu projeyi daha önce de yaptık. Bu programı iş alanında girişimci, yatırımcı olmak isteyen arkadaşlarımıza bir katkımız olması amacıyla düzenledik. Eğitim programına katılan arkadaşlarımız arasından ben ümit ediyorum ki gelecekte, küçük, orta ve büyük ölçekli işletme sahipleri ortaya çıkacak. Üretime,
istihdama çok büyük katkıları olacak."
Kursiyerlerin projeleri KOSGEB tarafından uygun görüldükten sonra 27 bin TL hibe, 70 bin TL'si ise sıfır faizli kredi olmak üzere toplam 97 bin TL'lik destek almaya hak kazanacak.