Kapadokya'ya İlgi Büyüyor

Dünyanın en saygın seyahat rehberi Lonely Planet tarafından yapılan bir araştırmada , 2011 yılında dünyanın ziyaret edilecek en iyi 10 bölgesinden biri olarak belirlenen Kapadokya bölgesinde turizmciler, 2011 turizm sezonu için önemli beklenti içerisine girdi

Kapadokya'ya İlgi Büyüyor
Dünyanın en saygın seyahat rehberi Lonely Planet tarafından yapılan bir araştırmada , 2011 yılında dünyanın ziyaret edilecek en iyi 10 bölgesinden biri olarak belirlenen Kapadokya bölgesinde turizmciler, 2011 turizm sezonu için önemli beklenti içerisine girdi.
Gezi rehberi kitabının yeni yayını olan 'Best Travel 2011'de, "Modern dünya Erciyes'in uzakta bir kule gibi yükseldiği Kapadokya'ya da el uzatmış. İlkel bir insan gibi yaşamak istiyorsanız, Kapadokya sonsuza dek değişmeden şimdi Türkiye'ye koşun" ifadesi ile tüm dünya insanlığına duyurulan Kapadokya bölgesi, 2011 turizm sezonuna daha renkli girme yönünde önemli çalışmalara sahne olma yolunda.
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı açıklamada, turizm çevrelerinde etkin bir isme sahip Lonely Planet'in geniş çaplı araştırmasında dünyada 2011 yılı içerisinde ziyaret edilmesi gerekli 4. bölge olarak belirlenen Kapadokya bölgesinin, doğal,tarihi ve kültürel değerleri ile tüm dünya insanlarını misafir etmeye çaba harcayan yapısı ile Türk turizminin artık temel dinamik bölgelerinden biri konumuna geldiğini söyledi.
Turizm çeşitlendirilmesinin bu kapsamda en ideal yöntemlerden biri olarak ele alındığını dile getiren Cingil, bölgeyi ziyaret eden turistlere Neolotik dönemden günümüze kadar uzanan bir çizgi içerisinde yaşanılan mekanların daha farklı bir şekilde ziyaret ettirilmesi için düzenlenen turların sayısal olarak artırıldığını belirtti.Düzenlenen bu turların da farklı yöntemlerin kullanılması ile daha klasik bir anlayışa dönüştüğünü kaydeden Cingil, yaya, at, merkep, deve, balon, ATV motoru, bisiklet ve ay ışığı turları ile ziyaretçilerin geçmişi daha iyi yaşama imkanına sahip olduğunu ifade etti.
Bölgedeki yatak kapasitesinin her geçen yıl arttığına işaret eden Cingil "Kültür turizmine odaklanan Kapadokya'da ,bu çerçeveli turların yanı sıra Termal Sağlık turizminin de son yıllarda önemli bir ivme kazandığını gözlemlemekteyiz.Bölgenin sahip olduğu birikimleri,doğallığını bozmadan ortaya koyabildiğimiz vasıtalar ile düzenlenen turlarla daha etkin hale getirebileceğimize inanıyoruz.Dünyada etkin misyonu artık çok çeşitli kesimler tarafından da ortaya konulan bir dizi yayın kuruluşlarının çalışmaları ile de öyle inanıyorum 2011 turizm yılı,tahminlerinde ötesinde bölgede bir hareketliliği meydana getirecektir."dedi.
Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir ise, kendi alanında etkin bir yayın konumuna gelen Lonely Planet tarafından dünya genelinde 2011 yılında ziyaret edilmesi gerekli 10 bölgeden biri olarak 4. sırada yer alan Kapadokya bölgesinin ,potansiyel değerleri ile bu öneme layık bir merkez olduğunu söyledi.
Demir, 2011 turizm sezonu için halen ciddi rezervasyon taleplerinin gelmeye başladığını ifade ederek, bu tür yayınlarla birlikte bölgenin turizm değerinin daha fazla insan tarafından ele alınmasının bölgedeki turizm hareketliliğine önemli kazançlar sağlayacağını kaydetti.