Beşiktaş Porto maçında heyecan dorukta

Beşiktaş Porto bu akşam karşılaşıyor. Beşiktaş Porto maçı için heyecan dorukta. Saat 22.05'te başlayacak olan Beşiktaş Porto maçını Paolo Tagliavento yönetecek.

Beşiktaş Porto maçında heyecan dorukta
Beşiktaş, Ejderhalar’ın ateşini söndürmek için sahada. Kartal, UEFA Avrupa Ligi’nde bu akşam Ejderhalar (Dragoes) lakaplı Porto’ya konuk oluyor. Siyah-Beyazlılar, daha önce 3 kez karşılaştıkları ama hiç yenemedikleri rakiplerinin bu kez bileğini bükmek istiyor. Dragon Stadı’nda saat 22.05’te başlayacak mücadeleyi İtalyan hakem Paolo Tagliavento yönetecek.
Kuralar çekilip Beşiktaş ile Porto aynı gruba düştüğünde bütün gözler Quaresma’ya çevrilmişti. Çünkü Q7’nin Beşiktaş formasıyla eski takımı Porto’ya karşı oynayacak olması bu eşleşmeyi oldukça cazip kıldı. Ancak, Portkizli yıldız sakatlığı nedeniyle iki maçta da takımdaki yerini alamadı.

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN


KARTAL PENÇE GEÇİREBİLECEK Mİ?


Beşiktaş’ta ayrıca Ferrari, Nobre, Ekrem, Cenk ve Rıdvan ile isimleri UEFA’ya bildirilmeyen Fink, Yusuf ve Onur da Portekiz’e götürülmedi. Beşiktaş rövanş peşinde koşarken Porto Teknik Direktörü Andre Villas Boas’ın da bu akşam yedek ağırlıklı bir 11 ile sahaya çıkabileceği belirtiliyor. Portekiz liginde namağlup durumda olan Porto, hafta sonu Benfica ile zorlu bir maça çıakacak. Boas’ın bu maçı düşünerek yedekleri sahaya sürebileceği iddia ediliyor. İki takımın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Porto yengilisiz olarak 9 puanla lider. Beşiktaş ise, 6 puanla ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş, gruptaki tek mağlubiyetini İstanbul’da Porto’ya 3-1 kaybederek almıştı. Beşiktaş, grupta daha önce İstanbul’da CSKA Sofya’yı 1-0, deplasmanda ise Rapid Vien’i 2-1 yenmişti.
Ancak Rapid galibiyeti Beşiktaş’a biraz pahalıya mal olmuştu çünkü Quaresma sakatlanmıştı. Bu sakatlık Beşiktaş’ın Süper Lig’de de kötü günler geçirmesinde etkili olmuştu. Kartal, Portekiz’in Ejderhaları ile daha önce oynadığı üç maçı da kaybetti. Esasen Ejderhalar’ın ateşini bugüne kadar hiçbir Türk takımı söndürebilmiş değil.
Porto, Türk takımlarıyla oynadığı yedi maçın altısını kazanırken, bir maçta da beraber kaldı. Genel olarak iki ülke takımları arasında oynanan 19 maçta da üstünlük Portekiz’de. Türk takımları dokuz kez sahadan yenik ayrılırken, altı kez galip geldi. Dört maç da berabere sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ'IN 146. MAÇI

Beşiktaş, bu akşam Avrupa’daki 146. maçına çıkıyor. Kara Kartal, önceki 145 maçtan 51’ini kazanırken, 65’ini kaybetti. 29 maçta ise berabere kaldı. Beşiktaş attığı 177 gole karşın kalesinde 212 gol gördü. Beşiktaş Avrupa arenasında en farklı galibiyetini 5-0’la Bosna-Hersek’in Saraybosna takımına karşı alırken, en ağır yenilgisini ise Liverpool’a 8-0 yenilerek aldı. Bu skor aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nin de en ağır yenilgisi olarak tarihe geçti.
UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş-Porto müsabakasının dışında 12 grupta toplam 23 maç daha oynanacak. Gecenin en ilgi çeken mücadelelerinde PSG saat 22.05’te Borussia Dortmund’u ağırlarken, Napoli de aynı saatte Liverpool’a konuk oluyor.

BOBO REKOR PEŞİNDE

Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Bobo, 2 gol daha atarsa Siyah-Beyazlılar’ın Oktay Derelioğlu’nun elinde bulanan Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcu unvanını eline geçirecek. Derelioğlu, Beşiktaş adına Avrupa’da 14 gole imza atarken Bobo’nun gol sayısı 12. Bobo’nun 12 gol attığı 10 maçta Beşiktaş 6 galibiyet, 1 de beraberlik aldı.

 Q7 VE GUTİ ŞOVU


Beşiktaş, NBA’den trasfer ettiği Allen Iverson’a, Quaresma ve Guti’ye yaptığı gibi taraftar önünde imza attıracak. İmza töreni, Beşiktaş Cola Turka’nın cumartesi günü Bornova Belediyesi ile Cola Turka Arena’da oynayacağı maçtan önce; saat 18.00’de yapılacak. Yıldırım Demirören’in de katılacağı törende Iverson, ışık şovlar ve müzikler eşliğinde imza atacak. Törende, dans gösterisi ve Iverson için hazırlanmış özel klipler gösterilecek. Iverson, sahada bir basketbol şovu da yapacak.


Guti, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda lider Porto ile oynayacakları dördüncü hafta maçında rakip takımı favori gösterdi.

Siyah-beyazlı kafilenin Porto'ya varışında Portekiz basınının sorularını yanıtlayan İspanyol yıldız, "Porto favori ama ancak biz de iyi sonuç alabiliriz" dedi.

Ricardo Quaresma'nın olmamasının kendileri için dezavantaj olduğunu belirten Guti, "Porto büyük ve güçlü bir ekip. Kazanmak için iyi mücadele vereceğiz" diye konuştu.

TEKKE KADRODA

Beşiktaş'ın Porto kafilesinde sakatlığı geçen Mehmet Aurelio ile Sivasspor maçı sonrası teknik direktör Bernd Schuster ile gerginlik yaşadığı iddia edilen Fatih Tekke de yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın Portekizli yıldızı Quaresma ise sakatlığı nedeniyle eski takımına karşı yine forma giyemeyecek.

Quaresma'nın yanı sıra diğer sakatlar Ferrari, Nobre, Ekrem, Cenk, Rıdvan ile isimleri UEFA'ya bildirilmediği için bu karşılaşmada forma giyemeyecek Fink, Yusuf ve Onur kadroya alınmadı.

Schuster'in 19 kişilik maç kadrosunda sürpriz isim olarak genç Umut Kaya bulunuyor.

Porto'nun dokuz puanla zirvede yer aldığı grupta Beşiktaş altı puanla ikinci sırada. İki takım arasında iki hafta önce İnönü'de oynanan maçı Porto 3-1 kazanmıştı.

BEŞİKTAŞ SÜRPRİZ PEŞİNDE

Grupta dokuz puanlı Porto'nun ardından altı puanla ikinci sırada yer alan siyah-beyazlı ekipte en büyük eksik Ricardo Quaresma.

Sakatlığı geçen Mehmet Aurelio kadroda. Quaresma'nın yanı sıra Ferrari, Nobre, Ekrem ve Cenk de kadroya alınmadı.

Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster, Porto'nun özellikle evinde çok güçlü olduğunu ama maçların oynanmadan kazanılmadığıın belirterek, "buradan puan veya puanlar alarak gruptan çıkmayı garantileyebiliriz" dedi.

Gerçek rakiplerinin Rapid Wien ve CSKA Sofya olduğunu belirten Schuster, "altı puanımızı da asıl rakiplerimizden aldık. Bu maçtan sonraki karşılaşmalar çok önemli. Bunları da en iyi şekilde atlatmaya çalışacağız" diye konuştu.

Beşiktaş'ı iki hafta önce İstanbul'da 3-1 yenen Porto'nun rövanş maçında kadroda rotasyona gitmesi ve önemli oyuncularını dinlendirmesi bekleniyor.

Hafta sonu ezeli rakibi Benfica ile oynayacağı maça daha fazla önem veren Portekiz temsilcisinde Maicon ve Fernando cezalı.

Dokuz haftası geride kalan Portekiz liginde 25 puan toplayan Porto, en yakın rakibi Benfica'nın yedi puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Dragao Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak olan mücadeleyi İtalyan hakem Paolo Tagliavento yönetecek.