Güney Kore Büyükelçisi Adana'da

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Türkiye ile ülkesi arasındaki ekonomik ilişkilerin son dönemde gelişme gösterdiğini belirtti.

Bae, Adana Valiliği ile Güney Kore Büyükelçiliği arasında "tekvando eğitimi" konusundaki protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Güney Kore'ye gideceğini belirterek, bu ziyaretlerin iki ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel iş birliğine güç kattığını ifade etti.
Güney Koreli iş adamlarının Türkiye'ye yatırım yapmalarına rağmen Türk iş adamlarının yatırımlarının aynı düzeyde olmadığınI belirten Bae, Türkiye ile Güney Kore arasındaki ekonomik ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığını ancak gelişme kaydettiğini vurguladı.
Vali İlhan Atış da Almanya, İtalya, ABD, Azerbaycan ve Kazakistan başta olmak üzere birçok ülkenin yatırımcılarının bölgeye ilgi gösterdiğini söyleyerek Güney Koreli yatırımcıları da bölgede görmek istediklerini ifade etti.
Atış, Adana'nın tarihi ve turistik değerlerini yansıtan bir vazo, Büyükelçi Bae ise Güney Kore'ye özgü çay hediye etti.
Güney Kore Büyükelçiliği ve Adana Valiliği arasında imzalanan protokole göre, iki ülke arasındaki ilişkilerin spor aracılığıyla geliştirilmesi amacıyla okullarda tekvando eğitimi konusunda iş birliği yapılacak.
Pilot uygulama ise Ceyhan ilçesindeki Cumhuriyet ve Gazi ilköğretim okullarında gerçekleşecek.