ART 2006'dan beri devlete borcunu ödemiyor

Avrasya TV'nin Kıbrıs'taki merkezinde çalışanların iş bırakması sebebiyle Mustafa Özbek'in oğlu Ahmet Özbek KKTC'ye geldi.

Çalışanlarla ve yönet

Avrasya TV'nin Kıbrıs'taki merkezinde çalışanların iş bırakması sebebiyle Mustafa Özbek'in oğlu Ahmet Özbek KKTC'ye geldi.

Çalışanlarla ve yöneticilerle bir görüşme yapacak olan Mustafa Özbek'in oğlu ve ART'nin hissedarlarından Ahmet Özbek ART'de yaşanan sıkıntıları çözmek amacıyla bugün Kıbrıs'ta temaslarına başladı.

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan ve Mustafa Özbek'in ailesinin kanalı olduğu bilinen Avrasya TV'nin (ART) KKTC'deki merkezinin Tosunoğlu şirketine devredildiği açıklanmıştı.

Tosunoğlu şirketine devredildiği iddia edilen ART'nin, KKTC Şirketler Mukayyitliği kaydında, hisselerinin Özbek ailesine ait olduğu ortaya çıktı. Şirketler Mukayyitliği'nde beş hissedarı gözüken ART'nin hissedarları, Haydar Özbek, Ahmet Oğuz Özbek, Alparslan Özbek, Yusuf Özbek ve Taliphan Kıymaz olarak kayıtlarda bulunuyor. Beş hissedarın da hisse miktarı 3 bin 400 ve hisse bedeli olarak 52 milyon dolar olarak gözüküyor.

Kayıtlarda 260 milyon dolar değer biçilen ART'nin 2006 yılından beri Şirketler Mukayyitliğine çalışan sayısı ve şirket işleyişiyle ilgili bilgi vermediği de ortaya çıktı. Sosyal Sigortalar Kurumuna 110 bin lira borcu olan ART'nin KKTC İhtiyat Sandığı Kurumuna da 49 bin lira borcu gözüküyor. İki yıldır Sosyal Sigorta primlerini ve İhtiyat Sandığı ödemelerini yetkili kurumlara yapmayan şirketin yönetiminin Tosunoğlu şirketine devredildiği açıklanmıştı. Geçtiğimiz gün ART'nin çalışanları da dört aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakmıştı.