14. Ulusal Finans Sempozyumu

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Türkiye'de dokuz ilde oluşturulan Şehir Endeksi'nin Konya'da dahil diğer illerde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

14. Ulusal Finans Sempozyumu
Konya Selçuk Üniversitesi'nde başlayan 14. Ulusal Finans Sempozyumu'nun (Finans2010) açılış panelinde konuşan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, yatırım aracı olarak Şehir Endeksi kullanılmasını önerdi. Erkan, "Şehir Endeksi oluşturulduğunda firmaların halka arzı daha rahat gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Türkiye'de dokuz ilde Şehir Endeksi oluşturulmuş durumda. Konya'yı da buna dahil etmeliyiz" dedi. Sermaye piyasasını organize piyasalar ve tezgahüstü piyasalar olarak ikiye ayıran Erkan, tezgahüstü piyasalar üzerinde denetim ve düzenlemenin sağlanması ve bunların organize piyasalara dönüştürülmesi gerekliliğini vurguladı. Halka açık şirketlerin daha hızlı geliştiğini, büyümeye daha yakın olduklarını ifade eden İMKB Başkanı Erkan, şirketlerin halka arzına destek olmaları konusunda bankalarla da görüştüklerini kaydetti.
Finans sektörü ve reel sektör ilişkilerinin ele alındığı panelde, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin, Merkez Bankası Araştırma ve Para Politikası Ekonomisti Dr. Koray Alper, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz da salonda bulunanlarla düşüncelerini paylaştı.