Kağıthane'de Korkutan Yangın

İstanbul'da geceyarısı tek katlı bir gecekonduda çıkan yangın mahalle sakinlerini sokağa döktü

İstanbul'da geceyarısı tek katlı bir gecekonduda çıkan yangın mahalle sakinlerini sokağa döktü. Alevlere teslim olan gecekonduda halk paniğe kapılırken, yangın Şişli ve Kağıthane itfaiye guruplarınca güçlükle söndürülebildi.
Alınan bilgilere göre yangın, gece saat 23.30 sıralarında Kağıthane ilçesi Nurtepe Mahallesi Eyüpsultan Caddesi Gül Sokak üzerindeki tek katlı bir gecekonduda meydana geldi. Gül Sokak ile Doğu Sokak'ın kesiştiği yerde bulunan ve üç bekar şahsın ikamet ettiği Hüseyin Taşbaş'a ait tek katlı gecekonduda, geceyarısı henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.
İlk etapta evin girişinde başlayan ve gecekondunun tamamını saran alevleri gören mahalle sakinleri, durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Şişli ve Kağıthane itfaiye grupları, kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. İçeride ikamet eden bekarların kaldığını düşünen mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, itfaiye ekipleri merdivenle havadan da müdahale ederek yaklaşık 45 dakikada etkisiz hale getirmeyi başardı.
Yangın tüpleri ile gecekondu enkazına giren itfaiye ekipleri, içeride herhangi bir mahsur kalmanın yaşanmadığını bildirdi.
Öte yandan Selvi Erkin isimli mahalle sakini bir kadın, yanan gecekonduda üç bekar erkek şahsın kaldığını söylerken, Basri Erkin isimli mahalle sakini ise olayın ardından hemen itfaiyeyi aradıklarını, içeride mahsur kalanların olabileceğini ifade etti.
Tamer Kerpiç isimli bir başka mahalleli ise, gecekonduda oturan bekar arkadaşını cep telefonu ile aradığını ancak ulaşılamadığını kaydetti.
Yapılan araştırmalarda olayda can kaybının yaşanmadığı, ancak büyük çaplı maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.
Yangının çıkış sebebi belirlenemezken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma soruşturma başlatıldı.