İstanbul'da akıl almaz cinayet

Alkol alıp parktaki şişelere, tenekelere ateş eden iki maganda, “buradan vurabilir miyiz” diyerek bir kurşunu da o sırada yoldan geçen 28 yaşındaki gence sıktı. Diri diri magandaların hedef tahtası olan Tamer Koç isimli genç olay yerinde yaşamını yitirdi.

İstanbul'da akıl almaz cinayet
İstanbul Ümraniye’de alkollü iki maganda, Tamer Koç adlı genci, canlı hedef yapıp ölüme sürükledi. Olay şöyle gelişti: İnkılap Mahallesi, Ozan Caddesi’nde sabah namazına gidenler yolda kanlar içinde yatan 28 yaşındaki Tamer Koç’un cesedi ile karşılaştı. Tuzla’da bir televizyon fabrikasında çalışan Koç’un, başının arkasına isabet eden 7.65 çapında bir mermiyle vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Yakınları 9 aylık hamile olan Tamer Koç’un eşini, ölüm haberi üzerine doğum yapma ihtimaline karşı hastaneye kaldırdı. Cinayet Büro Amirliği soruşturmasında Tamer Koç’un ilişkilerini incelerken hiçbir düşmanının olmadığını tespit etti. Bunun üzerine çevredeki güvenlik kameraları incelendi. Bir su firmasına ait minibüsünün saat 06.00 sıralarında bölgede dolaştığı belirlendi. Minibüsü şüpheli bulan dedektifler, firma ile irtibata geçti. Minibüsü 33 yaşındaki Savaş Mıcık’ın kullandığı belirlendi. Evinde sarhoş olarak bulunan Savaş Mıcık olay akşamı saat 20.00’dan beri içki içtiklerini arkadaşı Ramazan Yıldırım’ın (32) ruhsatsız silahıyla gece boyunca havaya, daha sonra teneke kutulara, elektrik direklerine ateş ettiğini belirterek “Ramazan yolda yürüyen bir şahsı ‘Acaba onu vurabilir miyim’ diyerek tetiğe bastı” dedi.


İstanbul'da akıl almaz cinayet

70 metreden vuruldu

Su firmasında çalışan Savaş Mıcık, “Adamı vurduğunu ve yere düştüğünü söylediğimde ‘Sara hastası olabilir, bu yüzden düşmüştür’ dedi. Yanına gittiğimizde kanı görüp oradan kaçtık” diye konuştu. Bunun üzerine polis, Ramazan Yıldırım’ı da gözaltına aldı. Zanlının evinde 7.65 çapında ruhsatsız bir silah ele geçirildi. Öldürülen gencin zanlılara 70 metre mesafede olduğu tespit edildi. Emniyete getirilen iki zanlı alkolün etkisinde oldukları için saatler sonra ayıldıklarında ifade verebildi. Daha önceden gasp ve ruhsatsız silah bulundurmaktan sabıka kaydı olan Ramazan Yıldırım, hedef gözeterek ateş etmediğini rastgele açtığı ateş sonucu bir kişi öldürmüş olabileceğini söyledi.

Bu arada olayda yaşamını yitiren Tamer Koç’un 9 aylık hamile eşi Birsen Koç, dün doğum yaparak bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe Tamer Toprak ismi verildi.