Dalgıçlar Ceyhan Nehri'ni temizledi

Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yer alan dalgıçlar, Ceyhan Nehri'ne bu defa birini aramak için değil, nehir içerisindeki pislikleri t

Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yer alan dalgıçlar, Ceyhan Nehri'ne bu defa birini aramak için değil, nehir içerisindeki pislikleri temizlemek için daldı. Ceyhan Nehri içerisine dalış yapan dalgıçların suyun içerisinden çıkarttığı atık maddeler görenleri şaşırttı. Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, ilçe genelinde ve Ceyhan Nehri üzerinde yapılan çalışmaların hava koşulları el verdiği sürece devam edeceğini ifade ederek, nehrin tamamen çöplerden arındırılacağını söyledi.

Ceyhan Nehri üzerinde bulunan Rahmi Eray Köprüsü civarında yapılan temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Küçük, "Elbistan halkı özlediği Ceyhan Nehri'ne kavuşacak. Güzel Ceyhanımızda yapmış olduğumuz temizlik çalışmalarında dalgıçlarımız da bir nevi tatbikat yapmış oldu. Ceyhan Nehri içerisinde bulunan bazı büyük atıkları sudan çıkartmakta zorlandı. Bu nedenle itfaiye ekiplerimizden destek istedik. İtfaiyemizin gerekli teçhizatları ile nehrin içerisinde bulunan ağır çöpleri çıkardı. Ceyhan Nehri ve devamının rehabilitasyonu için gerekli çalışmalarımız sürüyor. Ceyhan nehrimiz yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde âdeta akvaryumu andırıyor." dedi.

Nehrin devamına yaptıkları rıhtım, kaplama, peyzaj, aydınlatmaları çalışmalarından vatandaşlar tarafından gayet memnuniyetle karşıladığını belirten Küçük, "Bende bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum. Bizde yaz, kış, gün, yıl ayrımı olmadan sürekli bir hizmet anlayışı var. Aralık ayında olmamıza rağmen dalgıçlarımız suyun içerisinde. Özlediğimiz Ceyhan Nehrine kavuştuk. Durmak yok, yol yapamaya devam, durmak yok ırmak yapmaya devam" sözleriyle yapılan çalışmaların devam edeceğini söyledi.