Türkiye - Suriye Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Şam'da

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır Başkanlığında ki Türkiye - Suriye Parlamentolar Arası Dostluk gurubu Suriye'deki temaslarını sürdürüyor. Suriye H

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır Başkanlığında ki Türkiye - Suriye Parlamentolar Arası Dostluk gurubu Suriye'deki temaslarını sürdürüyor. Suriye Halk Meclisi Başkanı Mahmut El Ebraş'ı ziyaret eden heyet, iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkileri geliştirme konularını değerlendirdi.

Suriye Halk Meclisi Başkanı El Ebraş, Halk Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) arasında karşılıklı ziyaretler, işbirliği ve deneyim paylaşımını daha da artırılmasının önemine işaret ederek, her iki ülkenin parlamentolarının ikili düzeyde olduğu gibi bölgedeki rollerini etkinleştirmesinin gereğine vurgu yaptı.

Suriye-Türkiye ilişkilerindeki gelişmelerin her geçen gün geliştiğine dikkat çeken El Ebraş, bu ilişkilerin iki dost halkın çıkarlarına büyük yansımaları olduğunu aktardı.

El Ebraş öte yandan, Türkiye'nin başta Filistin sorunu ve Suriye'nin işgal altındaki Golan topraklarını tekrar alma hakkı olmak üzere Arapların davaların konusundaki tutumlarından övgüyle söz etti.

Türkiye ve Suriye arasındaki gelişen ikili ilişkilere işaret eden Mehmet Şandır ise; Türkiye - Suriye Parlamentolar Arası Dostluk Grubunun bölge sorunları çerçevesinde koordinasyon ve işbirliğinin yoğunlaştırılması gereğine vurgu yaptı. Şandır, ayrıca bu sorunlara uygun çözüm bulma konusunda da parlamentolar arasındaki koordinasyonun büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Şandır, Suriye-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde Halk Meclisinin oynadığı önemli role değinerek, iki dost halk ve yöneticilerinin iradelerini ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde geliştirilmesi gereğini vurguladı.

Görüşmeye Halk Meclisinde Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Süleyman Haddad, Suriye-Türkiye Parlamenter Dostluk Cemiyeti Başkanı İsmet Mahli ve Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon katıldılar.