Önder Sav listede yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Genel Başkanın toplamadığı bir Parti Meclisi karar alamaz. CHP 53 yıld...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Genel Başkanın toplamadığı bir Parti Meclisi karar alamaz. CHP 53 yıldır iktidar olamıyor. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar? Koltuklar kimsenin babasının malı değildir. Birileri 'hayır ben koltuğumda oturacağım, eğer bu koltuğu benim altımdan alırsanız ben başka işler yaparım' derse buna izin vermem'' dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, daha önceki listede görevi kabul etmedikleri bildirilen Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın ve Nihat Matkap'ın yerine yeni isimleri açıkladı.

Buna göre, Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları görevine Didem Engin, Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları'na Mehmet Zeki Gündüz ve Genel Sekreterliğe ise Süheyl Batum getirildi.

Kılıçdaroğlu, Batum'un parti sözcüsü olduğunu da açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Başkanın toplamadığı bir Parti Meclisi'nin karar alamayacağını belirterek, ''CHP 53 yıldır iktidar olamıyor. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar? Koltuklar kimsenin babasının malı değildir. Birileri 'hayır ben koltuğumda oturacağım, eğer bu koltuğu benim altımdan alırsanız ben başka işler yaparım' derse buna izin vermem'' diye konuştu.

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16.30'da yapacağı duyurulan basın toplantısı, yazılı açıklama ile duyurduğu MYK listesindeki üç ismin görevi kabul etmemeleri ve ikna çabaları nedeniyle 17.20'de başlayabildi. Kılıçdaroğlu, toplantının yapılacağı salona gelirken partililer tarafından alkışlar ve ''Başbakan Kemal'' sloganlarıyla karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na basın toplantısı sırasında, yeni görevlendirdiği MYK üyeleri de destek verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ''Tüzüğün gereğinin yerine getirilmesi'' ne ilişkin yazısını ve bunun için 15 günlük süre tanıdığını hatırlattı.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, CHP'nin öteden beri hukuka saygılı ve hukukun gereklerini yerine getiren bir parti olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istediği düzenlemeleri yaptıklarını, Merkez Yönetim Kurulu'nu yine tüzük doğrultusunda belirlediklerini ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na saat 16.30 itibarıyla teslim ettiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, ''Tüzük çok açık. Hukuka aykırılığa hepimizin karşı çıkması lazım. İnsanlarımızı seviyoruz, partililerimizi seviyoruz, toplanan arkadaşlarımızı da seviyoruz. Ama hep hukuka saygılı kalmak zorundayız. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar? Beni buraya örgütüm getirdi, tek güvendiğim de örgütümdür. Onun vereceği her karara saygı gösteririm ben'' dedi.

Kendilerine ''statükocu'' yaftasının yapıştırılmaya çalışıldığını, statükodan en çok kendisinin şikayet ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Korku imparatorluğu vardı Türkiye'de. Partideki korku imparatorluğunu yıktık, bundan sonra Türkiye'deki korku imparatorluğunu yıkacağız. Adımız belli, biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, halkın partisiyiz, birilerinin partisi değiliz. Koltuklar insanlara sürekli otursunlar diye verilmez. O koltuklar halka hizmet için verilir. Oralar ne benim babamın malıdır ne de birilerinin. Biz o koltuklara halka hizmet için oturduk ve o koltukların hakkını vereceğiz. Bana verilen bir yetki, görev var. Görevi veren kurultaydır. Bana deniyor ki, sen tüzüğün verdiği yetkiler çerçevesinde görevini kullanacaksın, görevini yapacaksın. Tüzük meydanda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının yazısı meydanda, verilen süre meydanda tespitimizi saptamalarımızı yaptık, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına konuyu ilettik, olay bu kadar açık.''

Kılıçdaroğlu daha sonra, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına verilen MYK üyelerinin isimlerini ve görev dağılımını okudu.

Buna göre, Gürsel Tekin Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden, Hurşit Güneş İdari Mali İşlemlerden, Mesut Değer Seçim ve Hukuk İşlerinden, İsa Gök Tanıtım, Basın ve Propagandadan, Alaattin Yüksel Yerel Yönetimlerden, İzzet Çetin Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve Sivil Toplum Örgütlerinden, Oğuz Oyan Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeden, Didem Engin Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından, Mehmet Zeki Gündüz Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kollarından, Umut Oran Ekonomik ve Mali Politikalardan, Mehmet Ali Özpolat Halkla İlişkilerden, Sencer Ayata AR-GE, Bilim Yönetim Kültür Platformundan, Melda Onur Parti İçi Eğitimden sorumlu oldu. Süheyl Batum da Genel Sekreterlik ve Parti Sözcülüğüne getirildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra şöyle konuştu:

''Halkımıza şu vaatte bulunuyoruz; CHP yeni yönetimi tek ses, tek yürek olacaktır. Başarısız olduğumuz zaman hiç endişe etmesinler koltuklarımıza saplanıp kalmayacağız. Başarısız olduğumuz zaman alnımızın akıyla gideceğiz, yerine yeni arkadaşlarımızı getireceğiz, yeni arkadaşların da hizmetinde olacağız. O koltuklar bize sürekli oturalım diye verilmedi ve biz yeni yönetim olarak yeni bir anlayışla halka gideceğiz, halkımızı kucaklayacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.''

İŞTE YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Süheyl Batum: Genel Sekreter, Parti Sözcüsü

Hurşit Güneş: İdari Mali İşler

İsa Gök: Tanıtım Basın ve Propaganda

Umut Oran: Ekonomik ve Mali Politika

Mehmet Ali Özpolat: Halkla İlişkiler

Sencer Ayata: Arge, BYK Platformu

Alaattin Yüksel: Yerel Yönetimler

Oğuz Oyan: Dış ilişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler

İzzet Çetin: Meslek Kuruluşları Sendikalar ve STK

Mesut Değer: Seçim ve Hukuk İşleri

Gürsel Tekin: Örgütlenme ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu

Zeki Gündüz: Gençlik Kollarından Sorumlu

Melda Onur: Parti İçi Eğitimden Sorumlu