Havaalanı Ve Osb İle Tarım Canlanacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir'de yetiştirilen meyve ve sebzelerin havayolu sayesinde dünyaya ihraç edileceğini belirtirken, kurulacak tarıma dayalı OSB'nin de bölgeye hareketlilik getireceğini söyledi

Havaalanı Ve Osb İle Tarım Canlanacak
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir'de yetiştirilen meyve ve sebzelerin havayolu sayesinde dünyaya ihraç edileceğini belirtirken, kurulacak tarıma dayalı OSB'nin de bölgeye hareketlilik getireceğini söyledi.
Vali Şahabettin Harput, Yenişehir ilçesinde temaslarda bulundu. Geçtiğimiz aylarda görevine başlayan Yenişehir Kaymakamı Samet Ercoşkun'a yeni görevinde başarılar dileyen Harput'a Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, DSİ 1.Bölge Müdürü Vahit Baygüneş, Tarım İl Müdür Vekili Gürsel Günay da eşlik etti. Türkiye olarak birlik ve beraberliğe önem verilmesinin güzel bir duruş olduğunu belirten Harput, "Halka hizmet etmek önemli. Halka, millete ve ülkemize, karşılık beklemeden hizmet etmek bizleri yormaz. Yorsa bile, bu tatlı bir yorgunluk olur. Yunus Emre'nin dediği gibi, 'Hepsinden iyisi bir gönle girmektir'. Önemli olan insanların gönüllerine girebilmektir" dedi.
Yenişehir'in tarihi zenginliğini vurgulayan Vali Şahabettin Harput, Osmanlı'ya merkezlik yapan ilçenin marka haline getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Harput, "Şehirlerin tarihi ve coğrafi dokusunu bozmadan şehirleşmeye gitmeliyiz. Karışık bir şehir olmaması için planlı, projeli çalışıp, tarihimizi de korumalıyız. İznik ilçesi tarihi dokusunu korudu. Yenişehir'in de tarihi dokusunu yitirmemesi gerekir. Yenişehir, tarihi, ekonomik, kültürel açıdan zenginleşme potansiyeli olan bir ilçemiz" diye konuştu.
YENİŞEHİR'E TARIM OSB'Sİ KURULUYOR
Yenişehir'de ayçiçeğin yaygın olarak yetiştirildiğine dikkat çeken Harput, ilçeye kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi gerekli çalışmaların start aldığını ifade etti. Harput, "Ayçiçeğinin doğru pazarlanması gerekir. Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için gerekli çalışmalar sürüyor. Tarım OSB'si yatırımcıyı Yenişehir'e yönlendirecek. İlçenin kalkınmasını tetikleyecek" şeklinde konuştu.
Yenişehir'e giriş yolunun tek yönlü olduğunu ve bunun ilçe adına kötü bir tablo olduğunu söyleyen Vali Harput, Boğazköy Barajı'nın açılması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Yenişehir Havaalanı'nın tesadüfen yapılmadığını dile getiren Harput, "Havaalanı büyük bir nimet. Yenişehir'de yetişen ürünler ilerde havaalanı yolu ile kargo ile yurt içine satılacak. Hatta ürünlerimiz aynı şekilde yurt dışına da ihraç edilebilecek" şeklinde konuştu.
Bursa-Yenişehir arası hızlı tren ihalesine dikkat çeken Harput, Bursa'dan trenin geçtiğini göreceklerini vurguladı. Sel dolayısıyla tıkanan tahliye kanallarının da DSİ tarafından temizleneceğini anlatan Harput, Yarhisar Köyü'nde Orhan Gazi tarafından yaptırılan camide incelemelerde bulundu. Yarhisar şelalesini gezen Harput, ardından tarihi hamamı ziyaret etti.
Harput'un son durağı ise, Çardak Köy yakınlarında bulunan, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırlar oldu. Harput, çadırların kötü durumda olduğunu ve mevsimlik işçiler için portatif barınma yerlerinin yapılacağını söyledi. Daha modern yerlerde kalınması için gerekenin yapılacağını vurgulayan Harput, çocuklara şeker dağıttı.