Etso'da, 'Bölge Çalıştayı' Toplantısı
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin kalkınma problemlerinin ele alınacağı, "1. Doğu Anadolu Bölge Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı"nın hazırlıkları başladı.

ETSO Genel Sekreteri Avukat Abdulkadir Ungan da çalıştayda, kalkınmanın önünde engel teşkil eden problemlerin ve çözüm önerilerinin objektif bir şekilde tespit edileceğini söyledi. Ungan, ortak girişimlerin ve işbirliğinin önemini hatırlatarak, sivil toplum örgütlerinin tutarlı projelerle yönlendirici rolü üstlenmesi gerektiğini kaydetti.
Toplantıda daha sonra ETSO İş ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Mehtap Yarbaşı, gerçekleştirilmesi planlanan çalıştayın amacı, yol haritası ve çalışma metoduyla ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Mehtap Yarbaşı; "Bu çalıştay; sorunlarımızın tek ses olarak ilgililerle paylaşımına imkan tanıyacağı gibi aynı zamanda bölgemize uygun yatırım ve kalkınma projeleri için de ışık tutmuş olacak." dedi.
ETSO'daki ilk toplantıda, çalıştaya destek veren odaların temsilcileri de bilgi ve tecrübelerini diğer oda temsilcileriyle paylaştı. Yaşadıkları kentin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarını da dile getiren temsilciler, bu çalıştayın bölgesel sorunların toplu çözümünde etkili olacağını söylediler. Toplantıda ayrıca, çalıştayla ilgili ikinci çalışmanın, Aralık ayının ortalarında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.
