Çukurova Tarımı İçin Tarihi Hafta
Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Tarım Fuarı yarın açılıyor.

Fuarlarda tarımsal mekanizasyon, hayvancılık ve ekipmanları, bitkisel üretim, bahçe ekipmanları, danışmanlık, finans ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının açık sergileme alanında ise, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı traktör ve biçerdöver firmalarının yer alacağını söyleyen Ersözlü, "Söz konusu fuarlarımızda yapılan etkili tanıtımlarla Suriye. İran, Irak, Lübnan, İsrail, Mısır; Gana, Ürdün, Yunanistan, Makedonya, Saray Bosna ve KKTC'den davet edilen iş adamlarına ve yurt içinden 40'ın üzerindeki ilden bine yakın otobüs rezervasyonu ile gelen ilgililere ve profesyonellere, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alımı satımı yapan kurum yetkilileri ile katılımcı firmaların iş bağlantısı kurmaları sağlanacaktır" dedi.
Ersözlü, fuarda ilk kez Adana Tardım İl Müdürlüğü ve Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile 1. Damızlık İnek Yarışması'nda 30 baş hayvanın yarışacağı ve seçilecek ilk dört inek, düve ve buzağı için çeşitli ödüllerin verileceğini söyledi.
Fuarda ayrıca Adana İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Bankası işbirliği ile "Yüzde 0 faizli Hayvancılık Kredileri" konulu konferansında verileceğini kaydeden Ersözlü, fuarlara girişlerin ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.
Basın toplantısına katılan Adana İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun, ATO Başkanı Şaban Baş, ATB Başkanı Muammer Çalışkan, HAYKOOP Başkanı ve Çelemli Belediye Başkanı Hüseyin Özaydı, Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Kahya, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen de birer konuşma yaparak fuarın önemini anlatarak, Tüyap yetkililerine teşekkür ettiler.
