CHP'li Önder Sav: Başsavcılığın yazısına direnme kararı aldık

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iş tutuş tarzıyla yürüyemeyeceğini anladığını belirterek CHP'nin omurgasını kimseye

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iş tutuş tarzıyla yürüyemeyeceğini anladığını belirterek CHP'nin omurgasını kimseye eğdirtmeyeceklerini söyledi. Yeni MYK konusunda hukuki çözüm bulacaklarını dile getiren Sav, yangından mal kaçırırcasına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na liste vermenin doğru olmadığını Başsavcılığın yazısına direnme kararı aldıklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısının ardından gazetecilerin karşısına çıkan Sav, CHP'yi eksenlerinden kaydırtmaya da müsaade etmeyeceklerini vurguladı. "Kimilerinin hoşuna gidecek diye CHP'nin politikasından, CHP'nin kimliğinden, CHP'nin öz benliğinden feda etmeye, ondan bir şeyler vermeye kalkanlarla, CHP'li bilinci içinde uğraşımızı sürdürürüz." diyen Sav, "Benim gibi Gençlik Kollarından yetişen, 53 yılını CHP'ye vermiş olanlara, PM üyeliği ile CHP'yle tanışanların bana söyleyecek hiçbir sözü yoktur." dedi.

"CHP'NİN KİMLİĞİNİ TARTIŞMAYA HAKLARI YOK"

Eğer CHP'yi, yeni CHP diye tarif edenler bu ısrarlarını sürdürecek olurlarsa onun gereğinin yapılacağını dile getiren Sav, seçimli kurultayın toplanabileceğini belirtti. Bugün 53 yıllık siyasi yaşamının hem üzücü, hem de onur verici bir gününü yaşadığını savunan Sav, şöyle devam etti: "Üzücü yanı ilk kez uzun yıllar PM üyeliği yaptığım partide bir CHP Genel Başkanı'nın PM'yi toplantıya çağırıp, kendi imzasına sadık kalmadan kurultaydan sonra partinin en yüksek organı olan PM'yi hiçe sayarak toplantıya katılmayışı oldu. CHP'nin çoğu şu anda benim yanımda olan MYK üyeleri, üyeliklerinin hukuken devam ettirme durumlarını yarattı. O durum kendiliğinden doğdu. Yeni bir MYK atanması hukuken sakat bir atamadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na değil, dünyanın en yetkili hukuk kurumuna da gitse sakatlık, sakatlıktır. Hukuki sakatlığı cilalı sözlerle örtemezsiniz. Dünyada ve Türkiye'de bir tek parti vardır. O da CHP'dir. CHP'yi, içerideki dışarıdaki düşmanlar eskitemedi. CHP'ye kısa bir zaman önce Genel Başkan olmuş olan Sayın Kılıçdaroğlu'da eskitemeyecektir. İstediği kadar yeni desin, CHP Mustafa Kemal'in kurduğu CHP'dir. Ve Mustafa Kemal'in bize gösterdiği çağdaşlaşma hedefine doğru ilerleyen bir CHP'dir."

Zaman zaman CHP'nin kimliğinin tartışılmaya açıldığını dile getiren Sav, kendileri dışındaki bazı şartlanmış kafaların CHP'nin kimliğini tartışmasının belki o kadar yadırganmayabileceğini ancak içlerindeki kişilerin sıfatı ne olursa olsun CHP'nin kimliğini tartışmaya hakları olmadığını savundu.

KRİZ GÜNLERİ AŞILACAKTIR

CHP'nin kriz günlerini kolaylıkla aşacağını, böyle bir dönemde CHP'nin çağdaşlaşma hedefindeki ilerleyişinin kösteklenmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Sav, "CHP'nin omurgasını kimseye eğdirtmeyiz. CHP'yi ekseninden kaydırtmaya da müsaade etmeyiz. Kimilerinin hoşuna gidecek diye CHP'nin politikasından, CHP'nin kimliğinden, CHP'nin öz benliğinden feda etmeye, ondan bir şeyler vermeye kalkanlarla, CHP'li bilinci içinde uğraşımızı sürdürürüz. CHP'lilere sesleniyorum, umutsuzluğa kapılmayın. CHP'nin bu yaşanan olayları da kısa zamanda aşacağını, CHP'nin iktidar yolundaki yürüyüşüne devam edeceğini, kendi benliğinden hiç fedakarlık etmeden, AKP'ye öykünerek, sağa yanaşarak, bir kısım CHP'ye hayatında oy vermemiş, vermeyecek kimselere şirin görünerek, CHP'nin kimliğini, mayasını bozamayacaklardır. CHP'lilerin içlerinin daha rahat olmasını diliyorum. Bugün CHP'ye 'Yeni CHP' diyenlerden çok daha fazla Mustafa Kemal'in partisinin üzerine titriyoruz." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Sav, Kılıçdaroğlu'nun seçimli kurultay kararı almaması durumunda delegelerin çoğunluğunun kararıyla seçim kararı alabileceğine dikkat çekerek "Eğer CHP'yi, yeni CHP diye tarif edenler bu ısrarlarını sürdürecek olurlarsa onun gereği yapılır." ifadelerini kullandı.

ARBEDE YAŞANDI

Basın toplantısı sırasında Sav "Korku imparatorluğu yaratılıyor söylemiyle, kimleri kastettiğini bilmiyorum ama, galiba kastettikleri kişi benim." açıklamasını yaptı. Bu sırada orada bulunan bir kişi "Evet, seni kastediyor, kimi kastedecek." dedi. Bu sırada ufak bir arbede yaşandı ve şahıs partililerin müdahalesi ile dışarı çıkartıldı.

CHP Genel Merkezi önünde de yine bir kişi yaşananlara tepki göstererek "18 Çerkezi milletvekili yapacağız diye herkesi attı." dedi.