CHP'de kriz üstüne kriz

CHP'de tüzük krizi tırmanıyor. Kılıçdaroğlu'yla uzlaşamayan Önder Sav ve ekibinin, kurultay için imza toplarken Kılıçdaroğlu ise yeni yönetime Önder Sav ve Hakkı Süha Okay'ı almadı.

CHP'de kriz üstüne kriz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanması beklenen CHP Parti Meclisi toplantısı iptal edildi.

Kılıçdaroğlu, PM'yi iptal etti ancak, Genel Sekreter Önder Sav PM'yi kendisi topladı.

- Toplantı öncesi Genel Sekreter Önder Sav ile Kılıçdaroğlu arasında iplerin gerildiği ileri sürülüyor. İddialara göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 genel başkan yardımcısı ve 1 genel sekreteri belirledi, ancak buna karşı çıkan Sav önderliğindeki PM üyeleri, tüzük kurultayının toplanması için imza toplamaya başladı.

SAV VE OKAY YENİ YÖNETİME ALINMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni yönetimini belirledi. İşte yeni yönetim: Yeni belirlenen Genel Başkan Yardımcılarının isimleri şöyle:

Genel Başkan yardımcılıkları

-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin,

-İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş,

-Seçim ve Hukuk İşleri Mesut Değer,

- Tanıtım, Basın ve Propaganda İsa Gök

-Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel,

-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lar İzzet Çetin,

-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan,

-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Didem Engin

-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Mehmet Zeki Gündüz

-Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran,

-Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat,

-Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata,

-Parti İçi Eğitim Melda Onur oldu.

3 İSİM GÖREVİ KABUL ETMEDİ

Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın ve Nihat Matkap görevi kabul etmedi. Bilgehan'ın yerine Didem Engin, Gökhan Günaydın'ın yerine Mehmet Zeki Gündüz getirildi. Yeni Genel Sekreter ise Süheyl Batum oldu.

Önder Sav'dan ilk açıklama

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''CHP kimsenin babasının malı değildir. CHPGenel Başkanı disiplin suçu işlemiştir. Hukuku bilmeyenlere hukuku bildirmek bizim görevimizdir'' dedi.

HAKKI SÜHA OKAY:YENİ YÖNETİMİ TANIMIYORUZ


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yı belirlediği dakikalarda Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay'dan flaş açıklamalar geldi. Okay, yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun belirlediği yeni yönetimi tanımadıklarını belirterek, "Mevcut MYK, kurultaya kadar görevi başında kalacaktır" dedi. İşte Okay'ın açıklamaları:

Sayın genel Başkan tarafından belirlenmiş olan gündeme bir madde eklenmesi hakkında parti meclisinde görüşme yapıldı ve 59 oyla kabul edilen maddeyi basın mensuplarının bilgisine sunuyorum.

"CHP'nin olağanüstü kurultayının 27-28 Kasım saat 10:00'da toplanmasını öneren bir maddeyi gündeme almak istedik. Önerilen bu madde PM'de 59 oyla kabul edildi. Yeter imaz ve yeter oy bulunmaktadır. Bu haliyle PM, CHP tüzüğüne ilişkin olarak 27-28 Kasım tarihinde bir tüzük kurultayı yapılmasını kabul etmiştir. Bu önerinin kabul edilmesiyle sayın genel başkanın gündemindeki 2. madde kullanılabilirliğini yitirmiştir. Buna rağmen aynı imzalar ile bir önerge daha verilmiş ve MYK'nın belirlenmesine ilişkin maddenin gündemden çıkarılması önerilmiştir. Ve 59 kabul oyuyla gündemden çıkarılmasına karar verilmiştir. Her iki öneri de yeter oy ile kabul edilmiştir. Bundan dolayı mevcut MYK kurultaya kadar görevini sürdürecektir. Hukuken tartışmasız olarak bu PM tarafından seçilen üyeler görev başında kalacaktır. Sayın Genel Başkan'ın PM'nin kurumsal kimliğini yok sayarak, toplantıya katılmaması ve toplantıyı iptal etmesi de pek doğru değildir."

Kılıçdaroğlu'nun listesindeki üç isim görevi kabul etmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı yeni yönetim listesindeki Gülsün Bilgehan, Nihat Matkap ve Gökhan Günaydın görevi kabul etmedi. Bu üç ismin Önder Sav'ın hazırladığı kurultay önerisine imza verdikleri iddia ediliyor.