Bursa'da Halka Arz Seferberliği

Finans sektörünün önde gelen temsilcileri, 23-24 Kasımda Bursa'da gerçekleştirilecek iki günlük zirvede bir araya geliyor.

Bursa'da Halka Arz Seferberliği
Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nin 2008 yılında imzaladığı iş birliği protokolüyle başlattığı "Halka Arz Seferberliği" kapsamında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın da desteğiyle 23-24 Kasım tarihlerinde Bursa zirvesi gerçekleştirilecek. Zirve, Bursa ve civar illerdeki şirketlerin yöneticilerini, halka arz sürecinin tüm aşamalarında görev alan uzmanlar ve kurumlarla bir araya getirecek.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) iş birliği ile hazırlanan "Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi", 23-24 Kasım tarihlerinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.
Katılımcılar, iki gün sürecek zirve boyunca düzenlenecek oturumlarda, özellikle aile şirketlerinde halka arzın önemi ve halka arz sürecine dair yol haritası konusunda bilgilenme imkanı bulacak. Aynı zamanda aracı kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri, hukuk firmaları, kurumsal yatırımcılar ve sektörel derneklerin açacakları tanıtım stantlarında, yetkililerle bire bir görüşebilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, ilki geçen mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilen zirvenin ikincisini Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden Bursa'da yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Şirketlerin halka açılarak hem sermaye piyasalarının, hem de ülke ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmalarının önemine işaret eden Erkan, "Önümüzdeki dönemde Anadolu'nun diğer şehirlerinde de toplantılar yapacağız. Zira Anadolu'daki şirketlerimizde halka arza karşı endişeler ve yanlış izlenimler olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede, zirveye katılan tüm şirketler ve halka arzlarda rol oynayan diğer tüm katılımcılar için faydalı olacağına inandığımız "Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi"nin, şirketlere sermaye piyasasının sunduğu fırsatları aktarmak açısından başarılı ve önemli bir dönüm noktası olmasını diliyoruz" dedi.