Aksaray'da arsenik arıtma tesisi ay sonunda devreye girecek

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Bağlı Köy'de içme suyu için yapılan arsenik arıtma tesisini gezdi ve yetkililerden son durum hakkında bilgi ald

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Bağlı Köy'de içme suyu için yapılan arsenik arıtma tesisini gezdi ve yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Volkanik dağların olduğu her bölgede arsenik olduğunu ancak Aksaray Belediyesi olarak gerekli önlemi alarak halka AB standartlarına uygun içme suyu verdiklerini ifade eden Başkan Palta, arsenik arıtma tesisinin bu ay sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Palta, Bağlı köyünde Aksaray Belediyesine ait olan bu arsenik arıtma tesisinde son aşamaya gelindiğini belirterek şöyle konuştu; "3- 4 aylık bir gecikme olmasına rağmen şu anda mutlu sona doğru yaklaştık. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre inşallah bu ayın sonlarına doğru sistemi tamamen devreye alma şansları var. Aslında şu anda bile sistem bitmiş aşamada ancak, çevre düzenlemesi var. Bu ayın sonlarına doğru sistemi rahatlıkla çalıştırmaya başlayacağız. Tabi bu Aksaray için çok önemli. Bizim Aksaray Belediyesi olarak en büyük su kaynaklarımızdan bir tanesi de burası. Barajdan yaklaşık 500 litreye yakın bir su alabiliyoruz ama bağlı hattımızın da 315 litre saniye bir kapasitesi var. Buradaki arsenik oranı biraz fazla. Bu oranı da normal standartların altında 10 mg'ın altına düşürecek bu tesisimiz. Bunu da sağladıktan sonra ben inanıyorum ki Aksaray'a daha sağlık içilebilir bir su verme şansımız olacak. Sağlıklı derken sonuçta şebekeye verdiğimiz su hiçbir zaman sağlıksız anlamına gelmesin. Standartların üzerinde değil ama tabi ki daha iyi olması için o kriterleri yakalamakta fayda var."