Vatmanlara Sertifikaları Verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, deneme sürüşleri yapılan hafif raylı sistemin kentte pek fazla bilinmediğini ve onun için kazalara karşı daha dikkatli davranılması gerektiğini söyledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, deneme sürüşleri yapılan hafif raylı sistemin kentte pek fazla bilinmediğini ve onun için kazalara karşı daha dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.
Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, İşkur ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vatmanlara yönelik düzenlenen kursun tamamlandığını belirterek, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdik. Bu kurs süresince kimseye torpil yapılmadı. Çok talep geldi ancak biz 'can teslim edeceğiz' diyerek bu talepleri kabul etmedik. Kursiyerler tamamen kendi başarılarıyla bunu hakettiler" dedi.
Kursu başarıyla bitiren vatmanlardan beklentileri olduğunu kaydeden Güzelbey, "Bundan sonra vatmanlardan azami dikkat göstermelerini istiyoruz. Tramvay ile otomobil arasındaki farkı bilmeyen çok insan var. Tabiki kaza da olacaktır. Ancak kazayı minimuma düşürmek zorundayız. İnsanların tramvaya alışık olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bu süreci en az hasarla kapatmak durumundayız. Kendimizi en asgari kaza olacak şekilde organize etmeliyiz" diye konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da, hafif raylı sistemin Gaziantep'te yeni bir alan olduğunu, Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur ve Gaziantep Üniversitesi olarak işbirliği içerisinde vatmanlık kursunun düzenlendiğini ve başarıyla tamamlandığını ifade etti.
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan ise, Türkiye'de ilk defa düzenlenen böyle bir eğitimin Gaziantep'te yapıldığına dikkat çekerek, 3,5 aylık teorik, 3,5 aylık da pratik olmak üzere toplam 7 aylık bir eğitim verdiklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve İşkur İl Müdürü İlyas Bulduk'a katkılarından dolayı hediye verdi. Program sonunda ise kursu başarıyla bitiren 50 vatmana sertifikaları verildi.