Vakkasoğlu: Öğretmenlik sevgi mesleğidir

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğretmenliğin sevgi mesleği olduğunu söyledi.

Gümüşhane Eğitimciler Derneği'nin (GÜEDER) organize ettiği 'İ

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, öğretmenliğin sevgi mesleği olduğunu söyledi.

Gümüşhane Eğitimciler Derneği'nin (GÜEDER) organize ettiği 'İdeal Eğitimcinin Vasıfları' başlıklı konferansta konuşan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirterek, tecrübelerini ve öğretmenin mutlaka sahip olması gereken özellikleri anlattı. Öğretmenliğin ciddi bir bilgi birikiminin yanında geniş bir sevgi ağına da sahip olması gerektiğini belirten Vakkasoğlu, toplumun temel taşı olan öğretmenlerin hak ettiği değerin de verilmesi gerektiğini ifade etti. Eğitim öğretime önem vermeyen ülkelerin ayakta kalmalarının mümkün olamayacağını dile getiren Vakkasoğlu, Türkiye'nin dünyadaki yeni gelişmelere ayak uydurabilen öğretmen ve eğitim kadrosuyla güçleneceğini belirtti.

Vakkasoğlu, öğretmenliğin sevgi mesleği ve eğitimcilerin de yürek söküğünü dikecek terziler olduğunun altını çizerek, "Öğretmenlik mesleği günün 24 saati devam eder. Bir öğretmen sevgi unsuru ile öğrencisinin rüyasına girmiyor ve öğrencisini rüyasında göremiyorsa bir problem var demektir. Eğitim sevgi işidir. Bu iş ya sevgiyle olur ya da sevgisiz olmaz." dedi. "Öğretmenin emeklisi olmaz, rahmetlisi olur." ifadelerini kullanan Vakkasoğlu, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) eğitim metodundan örnekler verdi.

Dernek Başkanı Zeki Kaya ise, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı, en eski ve ölümsüz mesleği olduğunu belirterek, öğretmenlere sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha iyi hizmetler sunabilmek için çalıştıklarını vurguladı.

Programda ayrıca vefa ödülleri verildi. Geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan ve tedavileri devam eden Gümüşhane Fem Dershanesi öğretmenlerinden Celal Kalaycı ve eşi Gümüşhane Fen Lisesi'nde öğretmenlik yapan Şükran Kalaycı'yı hem hatırlamak hem de anmak adına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş tarafından çocukları Gülsema Kalaycı'ya vefa ödülü taktim edildi. Program sonunda Yazar Vakkasoğlu kitaplarını imzalayarak okuyucuları ile sohbet etti.

Özel Bahar Koleji Konferans Salonu'ndaki konferansa Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları İbrahim Taş ve Mesut Olgun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Ekmen, Memur-Sen Başkanı Veli Ağaç, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.