Toplu nikahta üç çocuk yemini

Maddi imkânsızlıktan evliliklerini ertelemek zorunda kalan 50 nişanlı çift, Bağcılar Belediyesi tarafından evlendirildi. Seminere katılarak 'Evlilik S

Maddi imkânsızlıktan evliliklerini ertelemek zorunda kalan 50 nişanlı çift, Bağcılar Belediyesi tarafından evlendirildi. Seminere katılarak 'Evlilik Sertifikası' alan çiftler ilginç bir de 'Evlilik Yemini' etti. Gelin ve damatların ettikleri yeminde, "En az 3 hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma söz veriyorum." dedi.

Bağcılar Belediyesi Geleneksel 15'inci Toplu Evlendirme Şöleni'ni gerçekleştirdi. Nişanlı olduğu halde maddi imkânsızlıklardan dolayı evliliğini erteleyen toplam 50 çift bütün ihtiyaçları karşılanarak evlendirildi. Sabahın erken saatlerinde itibaren, gelin ve damatlar kuaföre giderken, gelin arabaları da süslenmeye başlandı Daha sonra gelinler damatlar tarafından evlerinden alınarak, şehir turuna çıkıldı. Konvoy halinde gerçekleştirilen şehir turunun ardından bir restaurantta düğün yemeği yendi ve damatlar nişanlılarına birer kırmızı gül verdi. Yemeğin ardından çiftler yine konvoy eşliğinde düğünün yapılacağı Bağcılar Olimpik Spor Salonu'na hareket etti.

Hülya Polat konseri ile başlayan düğün, salonu dolduran birlerce kişinin coşkulu alışları arasında, çiftlerin salona girişiyle devam etti. Hülya Polat'ın sahneye gelinlik giyerek çıkması dikkatlerden kaçmadı. Dikkat çeken bir diğer olay ise çiftlerden bazılarının iki heyecanı aynı anda yaşaması oldu. Atanur Seçkin, Yeşim Usta ve Mithat Sarı bir taraftan evlilik heyecanı yaşarken diğer taraftan sınav heyecanı yaşadı. Seçkin, Usta ve Sarı dün sabah yapılan Kamu Personeli Semce Sınavı (KPSS) sınavına girdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı, bir insan için en büyük zenginliğin bir aile olduğunu söyledi. Ve evlenen çiftlere bu zenginliği kaybetmemeleri tavsiyesinde bulundu. Çağırıcı, düğün şöleninin gerçekleştirilmesine maddi ve manevi desteklerde bulunan işadamlarına da teşekkür etti. Çiftlerin nikahı, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve İbrahim Yiğit'in de nikah şahitlikleri eşliğinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından kıyıldı.

Toplu Düğün Şöleni ile evlenen 50 çift, nikah masasına oturmadan önce, mutlu bir yuva için seminere katılarak Evlilik Sertifikası aldı. Gelin ve damatlar, aldıkları sertifikanın ardından ise ayrı ayrı 'Nikah Yemini' etti. Gelinler, "En az üç hayırlı evlet yetiştirmeye çalışacağıma ve hesapsız alışveriş yaparak bütçemizi zorlamayacağıma" şeklinde yemin etti. Damatlarda da "En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma, cicim ayları kavramı ortadan kaldırıp seni bir ömür boyu mutlu edeceğime, şans oyunları ve kahvehane kültüründen uzak duracağıma, özel günlerimizi unutmayacağıma söz veriyorum" şeklinde yemin etti. Zuhal Topal'ın sunuculuğunu yaptığı program, Sanatçı Kutsi'nin konseri ile son buldu.