Kardemir İşçilerinin Eylemleri Sürüyor

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'den iş akitleri fesih edilen bir grup işçi eylemlerini bugün de sürdürdü.

Sabah saat 07.00'de KARDEMİR Fabrikaları girişinde bulunan Anıt Meydanı'nda toplanan yaklaşık 25 işçi burada kendilerini zincirleyerek yakmak istedi. Üç gündür çeşitli eylem yapan işçiler, bugün sabah 08.00-16.00 vardiyası girişi öncesi meydanda toplandı. Sabahın ilk ışıklarında kendilerini zincirleyen işçiler, vardiya otobüsleri ile fabrikaya giden işçilere el sallayarak zafer işareti yaptı. Bir halk içinde kendilerini zincirleyen ve aralarına aldıkları bir bidon benzin ile kendilerini yakmak isteyen
işçileri polis ikna etmeyi başardı. Bir polis memurunun işçilerle konuşmasının ardından su bidonu içersine doldurulmuş benzinin alınmasının ardından işçiler zincirli eylemlerini sürdürüyor. Türk bayrağı açarak, 'Anayasal hakkını kullanmanın sonu işten atılmak mı olur?' döviz açan işçiler saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu.
Anıt Meydanı'nda işçilerin eylemi devam ederken, polis ekipleri ise güvenlik önlemi alarak zincir kesme makası ile hazır bekliyor.