Engelli Öğrencilere Anlamlı Destek

İzmir Altındağ Şehitler İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan ve zihinsel engellilerin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfı öğretmenleri 3 Aralıkta kutlanacak "Dünya Engelliler Günü" etkinliğine hazırlanıyor

Engelli Öğrencilere Anlamlı Destek
İzmir Altındağ Şehitler İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan ve zihinsel engellilerin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfı öğretmenleri 3 Aralıkta kutlanacak "Dünya Engelliler Günü" etkinliğine hazırlanıyor.
Şehitler İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında 20 zihinsel engelli öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Okul Müdürü Nurcan Nur Canpolat; "3 Aralık Dünya Engeliler Gününde tüm vatandaşlarımız uygun fiyata bilet alarak Altındağ'daki Yıldız Kenter Kültür merkezinde gösterimini sunacağımız "Benim Adım Sam" filmini izleyebilecekler. Amacımız otizme dikkat çekmek. Elde edeceğimiz gelirle en büyük eksiğimiz olan özel eğitim materyallerini alarak öğrencilerimize daha konforlu bir gelecek hazırlamak istiyoruz" dedi.
Zihinsel engelli öğrencilerin doğru eğitimle hayatlarını daha rahat sürdürebileceklerini söyleyen Canpolat; "Onları okulumuzdaki diğer öğrencilerle buluşturarak kaynaşmalarına sağlıyoruz. Okulumuzda 20 öğrencimize rehberlik araştırma merkezleri ile dirsek temasına geçerek eğitim planları hazırlıyoruz. Bunun için toplam kalite yönetimi çerçevesinde bir grup oluşturduk. Engelsiz bir hayat sloganı adı altında 3 aralık günü tüm vatandaşlarımızı film gösterimine katılmalarını dileyerek öğrencilerimize daha kaliteli eğitim vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
İzmir Altındağ Şehitler İlköğretim Okulu Müdürü Nurcan Nur Canpolat, zihinsel engelli öğrencilerin yanısıra normal öğrencilerin ailelerini de otizm konusunda bilinçlendirmeye gayret ettiklerini sözlerine ekledi.